Purest White: Een Minimalistisch en Innovatief Kantoorontwerp

Een Transformatie van Claustrofobisch naar Open en Verfrissend

Ontwerper Jingsi Peng creëert een heldere en inspirerende werkomgeving

In een wereld waarin innovatie en creativiteit centraal staan, is het belangrijk dat kantoorruimtes een omgeving bieden die jong, innovatief en creatief aanvoelt. Het kantoorontwerp Purest White, ontworpen door Jingsi Peng, is een perfect voorbeeld van een transformatie die een claustrofobische en onderdrukkende ruimte omzet in een open en verfrissende werkomgeving.

Het kantoor, gelegen in Taizhou, is gericht op het onderzoek en de ontwikkeling van kledingmaterialen en het ontwerpen van nieuwe collecties. Het doel van de transformatie was om een ruimte te creëren die de communicatie en samenwerking tussen het team zou bevorderen. Met een beperkt budget en een strakke deadline wist het ontwerpteam van Purest White een inspirerende en functionele werkomgeving te realiseren.

De belangrijkste uitdaging bij dit project was het introduceren van natuurlijk licht in de ruimte en het elimineren van alles wat het licht blokkeerde. Het ontwerpteam besloot om de bestaande cementen kolommen en delen van de muur te behouden, terwijl de rest van de ruimte werd getransformeerd met behulp van een minimalistisch en modern ontwerpconcept.

De vloer werd voorzien van een speciale engineering vloer, terwijl een wit stalen frame werd gebruikt om displaymogelijkheden te bieden en de ruimte te verdelen. Deze ontwerpkeuzes zorgden niet alleen voor kostenbesparing, maar dienden ook als decoratieve elementen die de esthetiek van de ruimte versterkten.

Het kantoor is opgedeeld in verschillende functionele gebieden, waaronder een stoffen displayruimte, een bezoekersruimte en een vergaderruimte. Het grootste deel van de ruimte is echter bestemd voor een open kantoorindeling, waardoor teamdiscussies en samenwerking gemakkelijk kunnen plaatsvinden.

De semi-afgeschermde indeling van de wachtruimtes en vergaderruimtes zorgt voor een dynamische sfeer, terwijl de openingen tussen de muren dienen als lichtgeleiders. Dit zorgt niet alleen voor een natuurlijke lichtinval, maar creëert ook een speels en levendig effect in de ruimte.

Het ontwerpteam van Purest White heeft met dit project laten zien dat een beperkt budget en strakke deadlines geen belemmering hoeven te zijn voor het creëren van een inspirerende en functionele werkomgeving. Het resultaat is een kantoorruimte die jong, innovatief en creatief aanvoelt, en waar medewerkers zich kunnen concentreren, samenwerken en zich laten inspireren.

De transformatie van Purest White is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent het vakmanschap, de innovatie en de uitmuntendheid van het ontwerp, en benadrukt de positieve impact die het heeft op de gebruikers van de ruimte.

Met Purest White heeft Jingsi Peng bewezen dat een goed ontworpen kantoorruimte niet alleen functioneel kan zijn, maar ook een bron van inspiratie en creativiteit kan zijn. Het ontwerp is een uitnodiging om te experimenteren, te innoveren en grenzen te verleggen.

Beeldcredits: Ingallery


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jingsi Peng
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Ingallery, Purest White, 2019. Image #2: Photographer Ingallery, Purest White, 2019. Image #3: Photographer Ingallery, Purest White, 2019. Image #4: Photographer Ingallery, Purest White, 2019. Image #5: Photographer Ingallery, Purest White, 2019.
Projectteamleden: Jingsi Peng Xiaoyu Wu
Projectnaam: Purest White
Projectklant: Jingsi Peng


Purest White IMG #2
Purest White IMG #3
Purest White IMG #4
Purest White IMG #5
Purest White IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp