Over Dimensie: Een Mensgericht Kantoorontwerp

Ontwerper Ping Chun Hsu combineert industriële en Japanse stijlen voor een unieke kantoorruimte

In een wereld waarin de grenzen tussen werk en privé steeds meer vervagen, streeft Ping Chun Hsu naar een mensgericht kantoorontwerp. Met industriële luchtkanalen en Japanse massief houten tafels creëert hij een unieke sfeer in de moderne ruimte.

De warme houttinten, grijsschaal kunstcoating en grijsblauwe tegels met steenpatronen vormen de basis van deze moderne kantoorruimte. Natuurlijke en rustieke texturen voegen een gezellige warmte toe aan de anders koude omgeving en wissen de indruk van een stijf kantoor. In het duplexgebouw is de eerste verdieping de ontvangstruimte en vergaderruimte, en de tweede verdieping is het kantoor. In de duidelijk afgebakende ruimte is in sommige gebieden een hoog plafond behouden om ruimtelijkheid te simuleren en een stressvrije ruimte te bieden.

De grijsschaalverf is aangebracht op de vista-muur achter de ingang. Het hoge plafond vergroot het gevoel van ruimte en maakt de ruimte stressvrij, terwijl het gouden logo de merkidentiteit benadrukt in de grijze en witte kleurvelden. De hangende kasten zijn intern teruggetrokken tot een lichte diepte en ingebed met glazen displayplanken om het gewicht van het volume te verminderen en tegelijkertijd te dienen als platform om kunstcollecties te tonen.

De vaste houten eettafel verbindt met de halfhoge bar, en de continue halfronde boog aan de zijkant en het levendige terrazzo op de tafel brengen een luchtig gevoel en verheffen de sfeer van de serieuze kantooromgeving. In de badkamer maken de tegels op de vloer in het gemeenschappelijke gebied deel uit van de vloer, terwijl de muren worden weerspiegeld door de grijze stenen tegels om een kalme en ongehaaste sfeer over te brengen.

De kantoorruimte op de tweede verdieping is helder en duidelijk, met blootgestelde sprinklerbuizen en luchtkanalen bedekt met felblauwe verf, terwijl de vloer en kasten in warme houttinten zijn om de koude ruimte op te warmen. De rechte lichtstrip van de luifel voegt een gevoel van snelheid toe aan de eenvoudige ruimte. De balans van spanning in het ontwerp wordt belichaamd door de combinatie van verschillende materialen.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, bieden ze voldoening en positieve gevoelens, en dragen ze bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PING CHUN HSU
Afbeeldingscredits: About Dimension Interior Design
Projectteamleden: Hsu Ping Chun
Projectnaam: About Dimension
Projectklant: PING CHUN HSU


About Dimension IMG #2
About Dimension IMG #3
About Dimension IMG #4
About Dimension IMG #5
About Dimension IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp