De Beijing Parade: Een eerbetoon aan de Tang Dynastie

Een restaurantontwerp dat de rijke geschiedenis van de Zijderoute opnieuw interpreteert

Gelegen in het hoofdkantoor van de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB), presenteert het Belt and Road Initiative Themed Restaurant van het project The Beijing Parade een bloeiend landschap van de Tang Dynastie op een zeer abstracte manier. Het ontwerp is een eerbetoon aan het oude China en reproduceert de wereld van de Tang-mensen in een restaurant dat verschillende eetstijlen combineert.

Ontwerper Ao Han heeft een ruimte gecreëerd die gekenmerkt wordt door een beknopte en verfijnde stijl, maar die subtiel de briljante prestaties van de Zijderoute onthult. Dit is een herinterpretatie van de historische knooppunten van de grote internationale uitwisselingen. De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in de majestueuze, grootse, krachtige en romantische elementen die op een abstracte manier het bloeiende landschap van de Tang Dynastie presenteren.

In de voorhal toont de ontwerper opzettelijk de ongeëvenaarde welvaart en pracht van de Tang Dynastie in haar hoogtijdagen, met bijl-gespleten steen en oud koperen logo, rode planken, originele stenen theetafel, rode wijnrekken, grote bloemdecoraties. Op steile rotswandinstallaties zijn gedraaide, droge stammen en takken. Op deze bomen klimmen mossen rustig en bloeien er sporadische bloemen in de warme lucht. Bloeiende uitzichten over rollende pieken strekken zich vrij uit als een lange rol schilderkunst.

Het project beslaat een oppervlakte van 1800 vierkante meter en is versierd met Tang-stijl lampen en meubels, die bijdragen aan de sfeer van het restaurant. De ontwerpers hebben hun hart in elk stukje uitzicht gestoken. De gang is versierd met rode geweven inslag en ketting. De pagode verlicht het einde van de weg, verbindt ruimte en tijd. Het roodt perfect de droomachtige donkere nacht.

Het project begon in juli 2020 en werd afgerond in september 2021 in Beijing. Ondanks de uitdagingen van ruimtelijk ontwerp vanwege de commerciële aard, hebben de ontwerpers zich weten te overtreffen. Dit project wordt gedomineerd door de privékamers en gangen, zonder lobby. In dergelijke gevallen zouden ontwerpers verder gaan dan tijd en ruimte om dergelijke gebreken aan te pakken.

Deze herinterpretatie van de glorieuze leeftijd van de Tang Dynastie is bekroond met de Gouden A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan wonderbaarlijke, uitstekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn geëerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en de wereld significant beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ao Han
Afbeeldingscredits: Wu Bing
Projectteamleden: Ao Han
Projectnaam: The Beijing Parade
Projectklant: Ao Han


The Beijing Parade IMG #2
The Beijing Parade IMG #3
The Beijing Parade IMG #4
The Beijing Parade IMG #5
The Beijing Parade IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp