Scuba Diving Sites 300: Een Infografische Poster van Dong-chern Cin

Een unieke duikgids voor duikers wereldwijd

De Scuba Diving Sites 300 is een innovatieve infografische poster ontworpen door Dong-chern Cin. Deze poster biedt duikers gedetailleerde informatie over 300 duiklocaties wereldwijd, en is bekroond met de prestigieuze Iron A' Design Award in 2023.

Geïnspireerd door de uitdagingen van het duiken in Korea tijdens de winter, begon Dong-chern Cin met het onderzoeken van warmere duiklocaties. Dit onderzoek leidde tot de ontdekking van ongeveer 500 fantastische duikplekken. Uiteindelijk selecteerde Cin 300 van deze locaties en verwerkte deze in een infografische poster.

Wat de Scuba Diving Sites 300 poster uniek maakt, is de waardevolle informatie die het biedt aan duikers. De poster bevat details zoals de vaardigheidsniveaus die nodig zijn voor elke duiklocatie, de beste duiktijd, de zichtbaarheid en de maximale duikdiepte. Deze informatie is gebaseerd op relatief veilige en actieve duiklocaties.

De poster is gerealiseerd met offsetdruktechnologie, met gebruik van matte zwarte inkt. Met een formaat van 1050 x 750mm, is de poster zowel informatief als visueel aantrekkelijk. Het ontwerp van de poster is gebaseerd op een infografische stijl, waardoor de informatie gemakkelijk te begrijpen en te volgen is.

Het project begon in augustus 2022 in Seoul, Zuid-Korea, en duurde ongeveer een maand. Het onderzoek voor dit project omvatte het bestuderen van meer dan 500 duiklocaties. De informatie over de duiklocaties werd verkregen via internetzoekopdrachten en georganiseerd in Excel. De informatie over de zeewatertemperatuur is afkomstig van World Sea Temperatures, een website die dagelijks wordt bijgewerkt.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van deze poster was het verzamelen van accurate en objectieve informatie. De informatie die duikers nodig hebben, zoals de vaardigheidsniveaus, het beste seizoen, de zichtbaarheid en de maximale duikdiepte, is vaak subjectief. Om zo nauwkeurig mogelijke informatie te verzamelen, heeft Cin verschillende internetbronnen geraadpleegd en hulp ingeroepen van experts.

De Scuba Diving Sites 300 poster is een uitstekend hulpmiddel voor duikers en vrijduikers. Het biedt waardevolle informatie over verschillende duiklocaties en helpt duikers bij het kiezen van een veilige duiklocatie. Dankzij zijn innovatieve ontwerp en nuttige informatie, is de poster bekroond met de Iron A' Design Award in 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dong-chern Cin
Afbeeldingscredits: Dong-chern Cin
Projectteamleden: Dong-chern Cin
Projectnaam: Scuba Diving Sites 300
Projectklant: Dong-chern Cin


Scuba Diving Sites 300 IMG #2
Scuba Diving Sites 300 IMG #3
Scuba Diving Sites 300 IMG #4
Scuba Diving Sites 300 IMG #5
Scuba Diving Sites 300 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp