Geheim Land: Een Toevluchtsoord voor Mannen

Exclusieve Ontvangstwoning Door Tien Wan Li

Tien Wan Li presenteert 'Secret Land', een uniek ontworpen privé-ontvangstwoning waar mannen samenkomen om sport te kijken en wijn te proeven in een ruimte die natuur en eenvoud ademt.

De ontwerpfilosofie achter 'Secret Land' is gebaseerd op het concept van een exclusieve rustplaats voor de mannelijke gastheer en zijn vrienden. Het interieur is bewust minimalistisch gehouden, waarbij natuurlijke materialen de boventoon voeren en de ruimte een authentieke en natuurlijke uitstraling geven. Het doel was een open en toegankelijke ruimte te creëren waar vrienden ongestoord kunnen samenkomen.

Wat 'Secret Land' onderscheidt van andere ontwerpen is de slimme indeling van de ruimte. De keuken, woonkamer en eetkamer zijn gelijkmatig verdeeld en vormen een driehoekige bewegingslijn, waardoor interactie tijdens bijeenkomsten moeiteloos verloopt en er geen dode hoeken zijn. De zichtlijnen zijn zo ontworpen dat ze natuurlijk samenkomen, wat de communicatie bevordert.

De technologie achter de realisatie van dit ontwerp omvat het gebruik van glazen bakstenen voor een scherm bij de ingang, wat een visuele afscheiding creëert zonder de ruimte af te sluiten. Dit element is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar houdt ook rekening met Feng Shui door de positie van de keuken bij binnenkomst te verbergen. De combinatie van warm hout en rustieke, verweerde materialen zorgt voor een evenwicht tussen koele en warme kleuren in de ruimte.

Kenmerkend voor 'Secret Land' is het gebruik van gietijzer voor schermen, schappen en kasten, wat een ruw en authentiek gevoel geeft. De natuurlijke patina van het gietijzer verandert met de tijd en weerspiegelt zo de levensloop van de bewoners.

De interactie binnen het ontwerp is gericht op het faciliteren van sociale bijeenkomsten. De openbare ruimte is volledig toegankelijk en de proportionele verdeling van de verschillende zones bevordert een hoge mate van interactie, zowel fysiek als visueel. Het meubilair is strategisch geplaatst om deze interactie te ondersteunen.

Het project 'Secret Land' is gestart in november 2022 en voltooid in januari 2023 in Taiwan. Het onderzoek voor het ontwerp richtte zich op het creëren van een ruimte die voldoet aan de behoeften van de mannelijke gastheer voor een privé toevluchtsoord. De keuze voor kleuren en materialen is afgestemd op een mannelijke en koele uitstraling, terwijl er ook warmte en charme wordt toegevoegd door middel van specifieke designelementen.

De uitdagingen bij het ontwerpen van 'Secret Land' lagen vooral in het vinden van een balans tussen functionaliteit en esthetiek. De open gietijzeren schappen en gesloten kasten bieden de gastheer de mogelijkheid om zijn verzamelingen tentoon te stellen en tegelijkertijd de tijdloze schoonheid van het materiaal te behouden.

'Secret Land' is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntendheid en innovatie tonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Li Tien Wen
Afbeeldingscredits: Moore Design
Projectteamleden: Li Tien Wan
Projectnaam: Secret Land
Projectklant: Moore Design


Secret Land IMG #2
Secret Land IMG #3
Secret Land IMG #4
Secret Land IMG #5
Secret Land IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp