ACT App Wint Zilveren A' Design Award

Revolutionaire Telecom Applicatie Verbetert Klantbetrokkenheid

De innovatieve ACT app, ontworpen door Naseer Ahmed en Siva Teja Boddeti, heeft een zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interface, Interactie en Gebruikerservaring.

De ACT app, ontwikkeld door Atria Convergence Technologies, is een baanbrekend project dat zich richt op het verhogen van de gebruikersbetrokkenheid door middel van strategische promotie van nieuwe producten en het verbeteren van de digitale ervaring. Het project onderscheidt zich door een naadloze integratie van cross-selling en het aanbieden van nieuwe producten, afgestemd op de verwachtingen van de klant. Dit alles met behoud van een sterke functionele prestatie.

De ontwerpers, Naseer Ahmed en Siva Teja Boddeti, hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar gebruikersgedrag en concurrenten zoals Airtel geanalyseerd om gebieden voor verbetering te identificeren. Een design audit en concurrentieanalyse inspireerden verbeteringen in gebruikersbetrokkenheid, wat resulteerde in een soepele en intuïtieve gebruikerservaring.

De kern van dit project is het creëren van een app die niet alleen functioneel sterk is, maar ook modulair en flexibel voor toekomstige functies. De ontwerpers hebben een informatiearchitectuur ontwikkeld die de inhoud systematisch organiseert, en wireframes en schermontwerpen gecreëerd die aansluiten bij de visuele taal van het merk.

De interactie met de app is verbeterd door te focussen op personalisatie, gebruikerscontrole en vrijheid, het opbouwen van vertrouwen, en interactie en incentivatie. Dit omvat het aanpassen van inhoud op basis van gebruikersgedrag, het naadloos beheren van diensten en apparaten, en het verhogen van betrokkenheid door middel van gamification en loyaliteitsbeloningen.

Het project, dat in maart 2023 van start ging en in september 2023 werd afgerond bij Lollypop Design Studio in Bangalore, heeft een zilveren A' Design Award ontvangen. Deze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van een uitzonderlijk niveau van vakmanschap en innovatie. De ACT app is geprezen om zijn sterke technische kenmerken en uitstekende artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

De uitdagingen tijdens het ontwerpproces, zoals tijdsbeperkingen en beperkte gebruikersinzichten, werden overwonnen door nauwe samenwerking met het ontwikkelingsteam en doorlopende validatie van de ontwerpen. Het resultaat is een app die niet alleen de gebruikerservaring verbetert, maar ook vertrouwen opbouwt met de gebruikers door robuuste beveiligingsmaatregelen en een betrouwbare omgeving voor interacties.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lollypop Design Studio
Afbeeldingscredits: Lollypop Design Studio
Projectteamleden: Akshitaa Raj Naman Trikala Ishita Srivastava Twinkle Budhraja Rajabutheen HS Gowtham Selvaraj Muhammad Najah T P Naseer Ahmed A A Rajeev Radhakrishnan Nair
Projectnaam: Act
Projectklant: ACT


Act IMG #2
Act IMG #3
Act IMG #4
Act IMG #5
Act IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp