Desky: Innovatie in Hybride Werkplekbeheer

Desky wint Brons bij A' Design Award voor UX Design

Desky, een baanbrekende software voor het reserveren van werkplekken, is ontworpen om de overgang naar hybride werk na de pandemie te versoepelen. Deze tool, ontwikkeld door ontwerper Zhiqi Lin, heeft onlangs de prestigieuze Bronzen A' Design Award in de wacht gesleept.

In een wereld waarin de grenzen tussen kantoor en thuis vervagen, biedt Desky een oplossing die werknemers helpt hun werkdag effectief te plannen. Het platform, dat zowel via web als mobiel toegankelijk is, is geoptimaliseerd voor een breed scala aan schermformaten en ondersteunt de belangrijkste browsers. Dit zorgt voor een naadloze ervaring, ongeacht waar gebruikers inloggen.

Desky onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen, zoals het weergeven van een weekoverzicht van kantooractiviteiten en de beschikbaarheid van bureaus. Gebruikers kunnen met een paar klikken een bureau reserveren, of terugkerende reserveringen instellen voor regelmatige kantoordagen. Door collega's te 'sterren', blijven gebruikers op de hoogte van wanneer hun favoriete teamleden aanwezig zijn, wat de samenwerking ten goede komt.

De ontwikkeling van Desky, gestart in augustus 2023 en voltooid in september 2023 in Seattle, Verenigde Staten, was gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Dit omvatte marktanalyse, gebruikersinterviews en concurrentieanalyse, waarbij de groeiende vraag naar hybride werkoplossingen en de uitdagingen van werknemers bij het plannen van kantoordagen aan het licht kwamen.

De grootste uitdaging voor Zhiqi Lin was het onderscheiden van Desky van bestaande bureau-reserveringssystemen. Innovatieve functies zoals collega-tracking en interactieve plattegronden waren cruciaal voor het overwinnen van deze uitdaging. Desky's gebruikersgerichte ontwerp en unieke kenmerken hebben het geholpen zich te onderscheiden in een verzadigde markt.

Als winnaar van de Bronzen A' Design Award in de categorie Interface, Interaction and User Experience Design in 2024, wordt Desky erkend voor zijn creatieve genialiteit en bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het is een toonbeeld van uitmuntendheid in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan een productievere en plezierigere werkomgeving.

Desky is meer dan alleen een bureau-reserveringssysteem; het is een managementtool die logistieke en sociale oplossingen combineert om de hybride werkmodellen te versterken. Met zijn strategische weekoverzicht en persoonlijke werkplekplanning, minimaliseert het stress en bevordert het een levendige bedrijfscultuur. Desky is daarmee onmisbaar voor een productieve en aangename werkomgeving in het hybride tijdperk.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhiqi Lin
Afbeeldingscredits: Image #1: Laptop Mock-up Organization Ls.Graphic, Mac Studio and Macbook Pro 16, 2023
Projectteamleden: Zhiqi Lin
Projectnaam: Desky
Projectklant: Zhiqi Lin


Desky IMG #2
Desky IMG #3
Desky IMG #4
Desky IMG #5
Desky IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp