Revolutionaire Veiligheidsinspectie: Baidu's AI-gedreven Systeem

De toekomst van pijplijninspectie: Veiligheid en efficiëntie door AI en geavanceerde technologieën

Baidu AI Cloud heeft een baanbrekend systeem ontwikkeld dat de veiligheid en efficiëntie van pijplijninspecties in China aanzienlijk verbetert. Door het diep integreren van AI en andere geavanceerde technologieën, biedt dit systeem een oplossing voor de uitdagingen van traditionele inspectiemethoden.

De transportinfrastructuur voor olie en gas in China is ingewikkeld en gesloten. Het transportmedium kan giftige gassen bevatten zoals waterstofsulfide en benzeen. Traditionele inspectiemethoden zijn voornamelijk afhankelijk van handarbeid, wat een groot veiligheidsrisico vormt bij lekkages. Baidu heeft dit systeem ontwikkeld als antwoord op deze uitdagingen.

Het systeem van Baidu onderscheidt zich door de diepe integratie van AI met pijplijninspectie. Het verbetert niet alleen de inspectie-efficiëntie, maar realiseert ook vroege waarschuwingen voor ongevallen. Het systeem combineert verschillende intelligente apparaten en maakt gebruik van technologieën zoals industriële big data, edge computing, digital twin, Internet of Things, GIS en 5G om onbemande of minimaal bemande inspecties in risicovolle scenario's te realiseren.

Baidu's systeem is gerealiseerd door de diepe integratie van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, big data, Internet of Things, GIS-mapping en digital twin met inspectiescenario's. Het biedt gebruikers functionele diensten zoals intelligente identificatie van veiligheidsrisico's, automatische melding van abnormale incidenten en 3D visuele afstandsbediening. Het systeem realiseert onbemande intelligente inspectie en vroege waarschuwing voor abnormale gebeurtenissen, waardoor de veiligheidskwaliteit van inspecties wordt verbeterd.

Gebruikers kunnen robots beheren, inspectieplannen ontwikkelen en elke situatie in de pijplijn bekijken en verwerken via PC-terminals. Ze kunnen ook informatie bekijken op mobiele telefoons, grote schermen en pc's. Deze multi-terminal koppeling interactie vermindert de beperkingen van tijd en ruimte, verbetert de kwaliteit van de inspectie en zorgt voor de veiligheid van het personeel.

De ontwikkeling van dit systeem begon in mei 2022 in China en is sinds augustus geïmplementeerd in Chinese bedrijven. Het proces is nog steeds aan de gang en wordt voortdurend bijgewerkt om aan nieuwe eisen te voldoen. Tijdens de vroege ontwerpfase werden talrijke gebruikersinterviews en veldonderzoeken uitgevoerd. Het werd ontdekt dat de olie- en gaspijpleidingen veel pijpleidingen bevatten, evenals brandbare, explosieve en giftige stoffen, waardoor traditionele handmatige inspecties potentieel onveilig zijn. Baidu's inspectiesysteem heeft de inspectie-efficiëntie aanzienlijk verbeterd en de veiligheidsproductie verzekerd.

De uitdagingen van pijplijninspectiescenario's zijn onder meer hoge arbeidsintensiteit, slechte bedrijfskwaliteit en moeilijkheden bij het verbeteren van de efficiëntie en het waarborgen van de veiligheid van het personeel. Baidu's inspectiesysteem is ontworpen om deze problemen op te lossen. Door dit systeem te gebruiken, is het mogelijk om de kwaliteit en efficiëntie van de veiligheidsbeheer van bedrijven aanzienlijk te verbeteren, terwijl ook bijgedragen wordt aan de bescherming van mensenlevens en veiligheid.

Deze baanbrekende ontwikkeling is erkend met een Zilveren A' Interface, Interaction and User Experience Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baidu AI Cloud
Afbeeldingscredits: Optional Image #4: Photographer Juan Xiong, illustration, 2022. Copyrights belong to Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd, 2022.
Projectteamleden: Qianle Wu Juan Xiong Xin Yang Lu Han Mingzhi Wang Tingting Wang Youping Yu Feng Huang Mingfa Zhu Hong Cheng
Projectnaam: Safety Production
Projectklant: Baidu AI Cloud


Safety Production IMG #2
Safety Production IMG #3
Safety Production IMG #4
Safety Production IMG #5
Safety Production IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp