Een Op Maat Gemaakte Vergaderassistent

Een Innovatieve Interface voor Efficiënte Online Vergaderingen

Met de opkomst van telewerken en de behoefte aan efficiënte online vergaderingen, hebben ontwerpers Ying Li, Meng Xu, Lili Zhai en Xingbiao Li een op maat gemaakte vergaderassistent ontwikkeld. Deze unieke interface combineert meerdere AI-technologieën om werknemers te voorzien van gepersonaliseerde diensten en ondersteuning tijdens vergaderingen.

Door de kosten van bedrijven, persoonlijke factoren van werknemers en de verspreiding van de pandemie, kiezen meer dan 800 miljoen werknemers voor telewerken. Hoewel online werken de flexibiliteit van werknemers vergroot, heeft het ook geleid tot verminderde emotionele communicatie en kantoor efficiëntie. Dit probleem wordt systematisch aangepakt door deze op AI-technologieën gebaseerde vergaderassistent.

Deze vergaderassistent maakt gebruik van AI-technologieën zoals deep learning, NLP en big data-analyse om werknemers proactief te voorzien van meerdere diensten. Het biedt regelmatige zorg, dialoog en communicatie, beschikbaarheid van werktijden, vergadernotulen en opvolging van taken. Hierdoor kunnen werknemers efficiënter en effectiever vergaderen.

De vergaderassistent maakt gebruik van spraakherkenning en NLP om een realistischere gebruikerservaring te bieden. Het begrijpt en reageert op de emoties van gebruikers, waardoor de communicatie tijdens vergaderingen verbetert. Daarnaast maakt het gebruik van big data-analyse en semantisch begrip om intelligente en gepersonaliseerde acties uit te voeren die aansluiten bij het gedrag en de cognitie van werknemers.

Deze op maat gemaakte vergaderassistent is compatibel met alle modellen, waaronder Android, iOS, MacOS en Windows, en kan worden gebruikt op apparaten van elke grootte. Het is ontworpen om aan de behoeften van alle werknemers te voldoen, ongeacht het gebruikte apparaat.

Met deze vergaderassistent kunnen werknemers hun persoonlijke assistent naar wens aanpassen. De assistent neemt het initiatief om namens de werknemer emotionele uitwisselingen te voeren, te leren en te denken als een mens. Het ondersteunt verschillende vergaderscenario's en helpt gebruikers bij het uitvoeren van vergadertaken, zoals het voeren van gesprekken, het opvragen van beschikbare tijden en het maken van intelligente vergadernotulen.

Het project voor deze vergaderassistent werd gestart in juli 2021 in Beijing, China en werd in februari 2022 voltooid en gelanceerd. Het is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de behoeften van werknemers en de impact van online werken op kantoorcommunicatie en efficiëntie.

Deze innovatieve interface heeft al erkenning gekregen en werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2022 in de categorie Interface, Interaction en User Experience Design. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De vergaderassistent integreert beste praktijken uit de industrie en biedt voldoening en positieve ervaringen, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Met de opkomst van AI-technologieën zal deze vergaderassistent in de toekomst nog beter in staat zijn om gebruikers te begrijpen en te bedienen. Het biedt een oplossing voor de uitdagingen van telewerken en draagt bij aan de verbetering van de efficiëntie en effectiviteit van vergaderingen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Projectteamleden: Ying Li,Meng Xu,Lili Zhai,Xingbiao Li,Lichun Zhao,Sining Wang,Beisi Xu,Han Li
Projectnaam: Meeting Assistant
Projectklant: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd


Meeting Assistant IMG #2
Meeting Assistant IMG #3
Meeting Assistant IMG #4
Meeting Assistant IMG #5
Meeting Assistant IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp