Lichtkunstwerk Verheft Historie

'Raised History' verlicht Tainan met historische kleurenpracht

De stad Tainan wordt verrijkt met een betoverende lichtinstallatie genaamd 'Raised History', ontworpen door Wingly Shih. Dit kunstwerk, geïnspireerd op de geschiedenis van de stad, verandert een oude haven in een levendig kleurenspektakel.

De feestelijke periode in Tainan City, Taiwan, heeft dit jaar een extra dimensie gekregen door de installatie van 'Raised History', een lichtkunstwerk ontworpen door Wingly Shih. Dit unieke project, dat de rijke historie van de stad belicht, is een moderne interpretatie van een kerstboom en staat symbool voor de viering van licht en kleur.

Shih's inspiratie voor 'Raised History' is diep geworteld in de historische elementen van Tainan. De ontwerper heeft kleuren gekozen die elke historische periode van de stad vertegenwoordigen en deze vertaald naar lichttinten. De structuur van de installatie is geïnspireerd op de kiel van zeilboten die meer dan 400 jaar geleden in de haven van de stad te vinden waren. De golvende lijnen geven het geheel een dynamische en elegante uitstraling.

Wat 'Raised History' onderscheidt van andere lichtinstallaties is de combinatie van houten roosters en lichtprojecties. Het interne skelet van de installatie is zichtbaar en vormt de structuur van een kerstboom. Op de doeken aan de onderkant van elke laag worden verschillende kleuren licht geprojecteerd, wat resulteert in een levendige en gevarieerde lichtshow. Gelegen nabij een oude kanaal, wordt de installatie een visueel middelpunt dat de gehele haven een feestelijke atmosfeer geeft.

De technische specificaties van het kunstwerk zijn indrukwekkend: een breedte van 7 meter, een diepte van 7 meter en een hoogte van 16,5 meter. De uitdaging lag in de constructie van de houten roosters, die twee krommingen hebben – een horizontale voor de rok onder elke laag en een verticale voor de gevel. Dit vereiste aanzienlijk meer berekeningen dan gebruikelijk voor een gebogen roosterstructuur.

De 'Raised History' lichtinstallatie is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft ook erkenning gekregen in de vorm van een Iron A' Lighting Projects and Light Art Design Award in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De installatie wordt gerespecteerd voor het integreren van best practices uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens.

Met de steun van Wingly Shih's creatieve visie en de historische echo's van Tainan, is 'Raised History' een schitterend voorbeeld van hoe kunst en technologie samen kunnen komen om een gemeenschap te verrijken en te inspireren tijdens de feestdagen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wingly Shih
Afbeeldingscredits: Image #1: Wingly Shih Image #2: Wingly Shih Image #3: Wingly Shih Image #4: Wingly Shih Image #5: Wingly Shih
Projectteamleden: Wingly Shih
Projectnaam: Raised History
Projectklant: Wingly Shih


Raised History IMG #2
Raised History IMG #3
Raised History IMG #4
Raised History IMG #5
Raised History IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp