Cassiopeia: Een Poëtische Interpretatie van Gerecycled Glas

Een Sculptuur van Sini Majuri

Inleiding:

Cassiopeia, een prachtige glazen sculptuur gemaakt door de Finse glasontwerper Sini Majuri, is een meesterwerk dat de tijdloze schoonheid van gerecycled glasmateriaal benadrukt. Deze sculptuur, geïnspireerd door de microscopische wereld, speelt met organische oppervlakken en het contrast tussen gerecycled en waardevol glas. Met Cassiopeia wil Majuri laten zien hoe iets onzichtbaar kleins de wereld kan veranderen.

De unieke eigenschappen van Cassiopeia zijn te danken aan het feit dat glas eindeloos kan worden hergebruikt, omdat het materiaal puur blijft. De sculptuur is gemaakt van onzuiver glasmateriaal dat anders op een stortplaats terecht zou komen. Cassiopeia weerspiegelt de Scandinavische esthetiek en het licht door middel van organische oppervlakken. Elke sculptuur is gemaakt van met de mond geblazen studio glas en met de hand gevormd. Het ontwerpfilosofie achter Cassiopeia is om een poëtische interpretatie te creëren van de gewichtloze maar sterke aard van glas. Hoe het ons in staat stelt om door de lenzen van een telescoop naar de diepten van het universum te kijken en naar de kleinste details van het leven in de microscopische wereld.

De Cassiopeia-sculptuur wordt gerealiseerd door middel van glasblazen en met de hand vormgeven. Dit ambachtelijke proces zorgt voor unieke vormen en texturen in elk object. De afmetingen van de sculptuur zijn 150 cm x 50 cm x 30 cm, maar elk object heeft zijn eigen unieke afmetingen.

De interactie met de Cassiopeia-sculptuur vindt plaats via ruwe en organische oppervlakken, glas en licht. Elke hobbelige glazen koepel wordt licht verlicht, terwijl de ijsachtige oppervlakken samensmelten tot een landschapsachtige installatie. De sculptuur creëert een betoverende ervaring voor de toeschouwer.

Cassiopeia werd tentoongesteld tijdens Venice Glass Week 2020, waar het de aandacht trok van kunstliefhebbers en designcritici van over de hele wereld.

Het ontwerpproces van Cassiopeia was niet zonder uitdagingen. Het vinden van de juiste balans tussen sterke en organische vormen was een creatieve uitdaging, maar het resultaat is een harmonieus en esthetisch aantrekkelijk kunstwerk.

Met Cassiopeia heeft Sini Majuri een meesterwerk gecreëerd dat niet alleen de schoonheid van gerecycled glas viert, maar ook de kracht van kunst om ons bewust te maken van de waarde van duurzaamheid en hergebruik. Deze sculptuur is een eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid van glas en een oproep tot actie om onze planeet te beschermen.

Afbeelding: Sini Majuri

Belangrijke noot: Cassiopeia heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Fine Arts and Art Installation Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Cassiopeia wordt geprezen om zijn technische en artistieke vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sini Majuri
Afbeeldingscredits: Sini Majuri
Projectteamleden: Sini Majuri
Projectnaam: Cassiopeia
Projectklant: Sini Majuri


Cassiopeia IMG #2
Cassiopeia IMG #3
Cassiopeia IMG #4
Cassiopeia IMG #5
Cassiopeia IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp