Innovatief Atriumontwerp 'Mossaic' Bekroond met Prestigieuze Prijs

Euroline Team transformeert ruimte in multifunctionele, akoestisch geoptimaliseerde omgeving

De Euroline Team heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan interieurontwerp met hun project 'Mossaic', dat een bronzen A' Design Award in de wacht sleepte.

Het 'Mossaic' project, een creatie van het Euroline Team, is een meesterwerk dat functionaliteit en esthetiek naadloos combineert. Het ontwerp, dat zich onderscheidt door zijn veelzijdigheid, dient als ontvangsthal, productshowcase, werkstation en ontspanningslounge, en kan tevens worden omgevormd tot een samenhangende conferentieruimte. De ruimte is ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen in een enkele, goed ontworpen omgeving, waardoor het een unieke plek is voor zowel werknemers als bezoekers.

De inspiratie voor 'Mossaic' kwam voort uit een wandeling door een binnentuin, omgeven door groen, hout, bomen, stromend water, veel dag- en kunstlicht en een buitenbioscoop. Deze elementen helpen echo's te voorkomen, een probleem dat zich voordeed voor de renovatie. Door fractalisatie van elk mogelijk oppervlak werd niet alleen de geluidsabsorptie verbeterd, maar ook een verhaal verteld.

De realisatie van het project werd mogelijk gemaakt door geavanceerde software zoals ACAD en 3Dmax Arnold. Elk element werd in 3D gecreëerd en gevisualiseerd in renderings, terwijl video's en Virtual Reality previews een dynamisch en meeslepend perspectief boden. Dit stelde het team in staat om de klant gedetailleerde ontwerpopties en een palet van materialen en kleuren te presenteren. De transformatie van het atrium omvatte op maat gemaakte elementen, voornamelijk om te voldoen aan brandveiligheidsnormen en specifieke criteria voor materiaalafmetingen, gewicht en, het allerbelangrijkste, geluidsabsorptie.

De uitdagingen van het project omvatten het transformeren van een ruimte met echo's in een uitnodigend gemeenschappelijk gebied. Strategieën om de echo's te verminderen omvatten het aanbrengen van tapijt en verhoogde secties op de vloer, het gebruik van lambrisering, mosbekleding en een watermuur, evenals de integratie van geluidsabsorberende textielframes en geperforeerde multiplexplaten aan het plafond. Daarnaast dragen 200 hanglampen, gerangschikt in een algoritmisch patroon, niet alleen bij aan de esthetische aantrekkingskracht, maar ook aan de algehele akoestische verbetering.

Het project 'Mossaic' werd in december 2024 bekroond met de bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award. Deze onderscheiding erkent uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waarmee ze de wereld een betere plek maken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Euroline Team
Afbeeldingscredits: Euroline Team
Projectteamleden: Designer: Borut Kosir Technology consultant: Mladen Ferenc Visualisation: Bjoern Kolodziej
Projectnaam: Mossaic
Projectklant: HMF Smart Solutions GmbH


Mossaic IMG #2
Mossaic IMG #3
Mossaic IMG #4
Mossaic IMG #5
Mossaic IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp