Lotus Moon Chinese Baijiu: Een Verfijnde Verpakking met Oosterse Romantiek

Yingsong Chen's bekroonde ontwerp combineert poëtische inspiratie en innovatieve technologie

De Lotus Moon Chinese Baijiu, ontworpen door Yingsong Chen, is een verpakking die de romantische verbeelding van het Oosten en het plezier van het drinken belichaamt. Het ontwerp, dat een prestigieuze A' Packaging Design Award in 2023 heeft gewonnen, is geïnspireerd door een gedicht en maakt gebruik van innovatieve technologieën om een unieke gebruikerservaring te creëren.

De inspiratie voor het ontwerp van de Lotus Moon Chinese Baijiu komt van een gedicht: "Om de maan uit te nodigen, hef ik mijn beker op. We zijn met drieën, zoals mijn schaduw laat zien." De dichter dronk alleen onder de maan tussen de bloemen. Geconfronteerd met de heldere maan en de schaduw, lijkt het alsof drie mensen samen drinken in de illusie. Precies onder de fles is Li Bai te zien, die zijn beker opheft en de maan uitnodigt om te drinken. Door de transparante wijn heen is de schaduw van Li Bai te zien. En de derde persoon? Dat is degene die drinkt! Een zeer oosters sentiment en poëzie.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, zijn de unieke eigenschappen. De doorzichtige, matgroene glazen fles onthult het maanlicht, waardoor consumenten in de romantische scène van de dichter die toost op de maan onder het wazige maanlicht worden gebracht. De flessendop kan ook worden hergebruikt, bijvoorbeeld als basis voor wierook, om zo de gebruikerservaring en het gevoel van ritueel te verbeteren.

De Lotus Moon Chinese Baijiu is gemaakt van glas, milieuvriendelijke stof en plastic. Met afmetingen van 140mmx140mmx260mm, is het een compact en elegant ontwerp. Het ontwerpteam bestond uit creatief directeur Yingsong Chen, illustratoren Wenbing Cheng en LongKun Zou, 3D-ontwerper Wei Hu, en ontwerpers Huandi Li en Wenbing Cheng.

De Lotus Moon Chinese Baijiu heeft de Iron A' Packaging Design Award in 2023 gewonnen. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.

Met zijn unieke ontwerp en innovatieve technologie, belichaamt de Lotus Moon Chinese Baijiu de romantische verbeelding van het Oosten en het plezier van het drinken. Het is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere wereld door het creëren van unieke en bevredigende gebruikerservaringen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ying Song Brand Design(Shenzhen)Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ying Song Brand Design(Shenzhen)Co., Ltd
Projectteamleden: Creative Director: Yingsong Chen Illustrator: Wenbing Cheng, longKun Zou 3D: Wei Hu Design: Huandi Li, Wenbing Cheng
Projectnaam: Lotus Moon Chinese Baijiu
Projectklant: Ying Song Brand Design(Shenzhen)Co., Ltd


Lotus Moon Chinese Baijiu IMG #2
Lotus Moon Chinese Baijiu IMG #3
Lotus Moon Chinese Baijiu IMG #4
Lotus Moon Chinese Baijiu IMG #5
Lotus Moon Chinese Baijiu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp