Milcotech: Een Revolutionair Multifunctioneel Verkoopsysteem

Ontworpen door het Innovatie- en Designteam van de Nile University

In de melkproductie van Egypte, waar 85% van de productie afkomstig is van kleine boeren met minder dan drie koeien, is de inzameling van melk een uitdaging. Milcotech is ontworpen om deze uitdaging aan te gaan en fungeert als een hub voor financiële inclusie en melktraceerbaarheid.

Milcotech is een innovatief verkooppunt systeem dat melkkwaliteitsanalyse en end-to-end waardeketen traceerbaarheid van de kleine boer tot de voedselverwerker omvat. Het systeem verzamelt en analyseert gegevens voor boerenrelatiebeheer, gerichte verlengingsdiensten, het ontzenuwen van financiering en daarmee financiële inclusie voor kleine boeren.

De unieke eigenschappen van Milcotech liggen in zijn modulaire ontwerp dat rekening houdt met de bestaande workflow, de mogelijkheden op het melkinzamelcentrum en de behoeften van de stakeholders. Het systeem is vervaardigd met behulp van een laser snijmachine voor de zwarte delen, die gemaakt zijn van gewoon koolstofstaal, en een CNC freesmachine voor de zilveren delen, die gemaakt zijn van aluminium. Alle onderdelen zijn elektrostatisch geschilderd.

De werking van Milcotech is eenvoudig maar effectief. De boer levert de melk aan het melkinzamelcentrum en overhandigt zijn RFID-kaart. Het melkinzamelcentrum weegt de melk, test de kwaliteit, logt de benodigde gegevens in Milcotech en accepteert of weigert de melk dienovereenkomstig. Het systeem slaat de transacties, financiële gegevens, hoeveelheid en melkkwaliteit in en uit op.

Het project begon in april 2021 in Giza, Egypte, en de productie werd voltooid in mei 2022. Het concept wordt momenteel getest in de regio Tanta. Het onderzoek voor dit project omvatte interviews, locatiebezoeken, stakeholder observaties en stakeholder interviews. Het resulteerde in stakeholder eisen workflow analyse, potentiële waarde toevoeging en synergieën om Milcotech te laten groeien als een enabler voor de ontwikkeling van de zuivelsector.

Milcotech heeft de prestigieuze A' Meta, Strategic and Service Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: I-D Tech of Nile University
Afbeeldingscredits: I-D Tech of Nile University
Projectteamleden: Project Champion: Heba Labib Product Manager: Ahmed Saleh Product Designer: Amira Yassin Product Designer: Gehad Ashraf UIUX Designer: Mohammed Medhat Mechanical Engineer: Ahmed Shahin Mechanical Engineer: Kamal El-Sayed Mechanical Engineer: Ahmed Saeed Embedded Engineer: Mazen Taha Software Engineer: Asem Younis Software Engineer: Merna Saleh Software Engineer: Mohammed Esam Systems Engineer: Mahmoud Saleh Manufacturing Engineer: Mahmoud Hamed Project manager: Nour Sameh Media Photographer: Karim Gordon Design Awards Researcher: Fatimah Younis
Projectnaam: Milcotech
Projectklant: I-D Tech of Nile University


Milcotech IMG #2
Milcotech IMG #3
Milcotech IMG #4
Milcotech IMG #5
Milcotech IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp