Apex: Een Fotografische Verkenning van Natuurlijke Schoonheid

Een Reflectie op de Organische Vormen van de Jade Dragon Snow Mountain

De aanwezigheid van deze natuurlijk voorkomende megastructuren doet me nadenken over de vooruitgang van de menselijke beschaving en waar de natuur past in onze steeds groeiende samenlevingen. Zoals Andrew Warhol ooit zei: "Land is echt de beste kunst." Deze gedachten inspireerden me om het rijke terrein van de Jade Dragon Snow Mountain in Yunnan, China, op een andere benadering en perspectief vast te leggen om de natuur en het natuurlijke landschap uit te drukken.

"Apex" is een fotokunstserie die reflecteert op de entropische aard van organische vormen en patronen, als contrast met de starheid van sociale structuren en routineuze levensstijlen, terwijl het wordt gepresenteerd in een omgeving die ongerept is en een gevoel van sereniteit biedt. De vormen van de rotsen op de berg vormen de perfecte tegenstelling tussen geordende complexiteit en eenvoud, en bieden een andere kijk op natuurlijke schoonheid.

Deze fotoreeks is gemaakt met een Canon 5D Mark III en een EF 135mm f/2 lens. De opnames zijn handheld gemaakt en zijn bewerkt in Adobe Lightroom, waarbij detailretouchering is uitgevoerd in Adobe Photoshop.

Alle afbeeldingen zijn digitaal en beschikbaar in een resolutie van 3840*3840px, 300dpi.

Deze fotoreeks streeft ernaar een 'zuimere' en 'serenere' sfeer te creëren, waardoor de kijkers in een meditatieve staat kunnen komen, innerlijke rust kunnen ervaren en kunnen genieten van de minimalistische esthetiek en prachtige organische geografische texturen die de natuur ons biedt.

Het project begon in juli 2020 in Lijiang, Yunnan Province, China, en werd afgerond in december 2020 in Shanghai, China.

De scènes zijn vastgelegd op de top van de Jade Dragon Snow Mountain in Yunnan Province, China. Op een hoogte van 4280m biedt de open ruimte een serene, rustige en adembenemende ervaring. De fotoreeks is gemaakt met het idee om de beelden te gebruiken als een meditatief medium voor de kijkers, als een ontsnapping aan dit tijdperk van informatie-overload en de buitengewoon stressvolle tijd waar velen van ons momenteel wereldwijd mee te maken hebben.

Op een hoogte van meer dan 4000m wordt de lucht steeds ijler en dit vormde een uitdaging, omdat het de hoeveelheid apparatuur beperkt die men naar de top kan dragen, evenals de hoeveelheid zuurstofvoorziening. Bovendien is het klimaat rond de tijd van de opnames nogal onvoorspelbaar, wat het moeilijker maakte om goede opnames te maken. Om de belasting te verminderen, koos de fotograaf voor slechts één DSLR-camera en twee lenzen, waardoor er meer ruimte was voor zuurstofvoorziening en een langere opnametijd.

De fotokunst- en landschapsserie "Apex" reflecteert op de orde en chaos binnen de natuurlijke organische vormen en landschappen, als contrast met de uniformiteit van sociale structuren en routineuze levensstijlen, en heeft als doel ze te tonen in een omgeving die een gevoel van sereniteit en rust biedt. De fotograaf gelooft dat de facetten van de berg de perfecte tegenstelling vormen tussen geordende complexiteit en eenvoud, en zo een andere kijk op natuurlijke schoonheid bieden.

Afbeeldingen: Creator/Fotograaf Yicheng Feng, Apex, 2020.

Auteursrecht behoort toe aan Yicheng Feng, 2020.

Deze ontwerpen hebben de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Fotografie en Fotomanipulatie in 2021. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Deze ontwerpen wekken bewondering op vanwege hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yicheng Feng
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator/Photographer Yicheng Feng, Apex, 2020. Image #2: Creator/Photographer Yicheng Feng, Apex, 2020. Image #3: Creator/Photographer Yicheng Feng, Apex, 2020. Image #4: Creator/Photographer Yicheng Feng, Apex, 2020. Image #5: Creator/Photographer Yicheng Feng, Apex, 2020.
Projectteamleden: Yicheng Feng
Projectnaam: Apex
Projectklant: Yicheng Feng


Apex IMG #2
Apex IMG #3
Apex IMG #4
Apex IMG #5
Apex IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp