Satoro: Fotografie van een Innovatieve Kleine Satelliet

Een Unieke Benadering van Ruimteverkenning

In een veld gedomineerd door digitale renderings, wilde RedPeak samen met Satoro de vluchtige essentie van een kleine satelliet vastleggen voordat deze zijn definitieve bestemming in de baan om de aarde bereikt. Geïnspireerd door het potentieel van kleine satellieten om mogelijkheden in de ruimte te herdefiniëren, spelen de foto's met contrasten in belichting en verhoudingen, waarbij de mogelijkheden van deze kleine maar krachtige technologie in de schijnwerpers worden gezet.

RedPeak en Satoro hebben een reeks foto's gemaakt die spelen met kleuren, verhoudingen en composities om dramatische en opvallende beelden te creëren die de innovatieve aard van het product benadrukken. Witte achtergronden laten de ontwerpdetails zien, terwijl de kaders een gevoel van gewicht en aanwezigheid creëren, variërend van close-ups die de details van het product onthullen tot groothoekopnamen die het hele technische hoogstandje vastleggen.

Voor dit unieke fotografische experiment maakte RedPeak en Satoro gebruik van een krachtige Nikon D850-camera en twee lenzen: een Nikkor 70-200mm f2.8 en een Nikkor 24-70mm f2.8. Met behulp van de geavanceerde verlichtingsmogelijkheden van de Profoto Pro-11 met ProHead Plus, werden de verbluffende contrasten en het samenspel van licht en schaduw rondom de satelliet vastgelegd.

De foto's onthullen de rauwe en fascinerende details van de satelliet en de patronen terwijl het licht over de glanzende metalen oppervlakken danst. Op deze manier zet dit project de ongelooflijke technologische prestaties waar de mensheid toe in staat is in de schijnwerpers en ontrafelt het de mysteries van de ruimte.

Het team stond voor de uitdaging om het technische wonder van de satelliet te onthullen, terwijl ze te maken hadden met de beperkingen van het werken met een onschatbaar stuk technologie. De kostbaarheid van de technologie, in combinatie met verschillende soorten reflecterende materialen, zorgde voor uitdagingen bij het belichten van de oppervlakken. Hoe kon het team de intrigerende technische details van een "niet-alledaags" object vanuit verschillende perspectieven benadrukken?

De foto's zijn bedoeld voor digitale en printtoepassingen en laten de schoonheid en innovatie van de kleine satelliet zien. Ze tonen de mogelijkheden van deze technologie en inspireren ons om verder te kijken dan de grenzen van de aarde.

Deze unieke fotografische benadering van een kleine satelliet werd gerealiseerd tijdens een tweedaagse fotoshoot in Taipei. Het resultaat is een reeks verbluffende beelden die de verbeelding prikkelen en ons laten nadenken over de toekomst van ruimteverkenning.

De auteursrechten van de foto's behoren toe aan Satoro, 2023.

Deze ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Fotografie en Fotomanipulatie Design Award in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze bieden voldoening en positieve gevoelens en dragen bij aan een betere wereld.

Beeldcredits: Klant: Satoro Inc. Bureau: RedPeak Productie: Howard Chang, Andy Tsui


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: RedPeak Global
Afbeeldingscredits: Image Credits: Client: Satoro Inc. Agency: RedPeak Production: Howard Chang, Andy Tsui
Projectteamleden: CEO: Silvia Yu Creative Director: Chris Chung BD Director: Raychard Huang Senior Strategists: Nathan Liao, Lucas Willery Account Managers: Peggy Lee, Jasmine Hung
Projectnaam: Satoro
Projectklant: RedPeak Global


Satoro IMG #2
Satoro IMG #3
Satoro IMG #4
Satoro IMG #5
Satoro IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp