Zwart en Wit: Een Luxueuze Show Unit met Verborgen Details

Een ontwerp van Pui Wee Chong en Janice Yong

Deze show unit is geïnspireerd door de omgeving van luxe en exclusiviteit, omringd door weelderige natuur.

Toen we de opdracht kregen om een show unit te ontwerpen voor de welgestelde markt, wilden we de klassieke, overweldigende luxe vermijden. Deze show unit moest een gevoel van smaakvolheid uitstralen, met verborgen details in het ontwerp.

We hebben gekozen voor een zwart-wit kleurenschema met accentkleuren van losse meubels of hangende decoraties. Het belangrijkste aandachtspunt van de show unit is de ingang. Om een WOW-effect te creëren, hebben we gebruik gemaakt van moskunst.

Ons ontwerp omvat leer afgewerkt marmer in de droge keuken en granieten bekleding van de muur en het aanrecht van de natte keuken.

Deze show unit heeft een afmeting van 11500mm x 15850mm.

Het project begon in 2021 tijdens de ontwerpfase, maar vanwege de lockdown in Maleisië konden we pas in 2022 gelijktijdig met de bouw de renovatie uitvoeren.

De grootste uitdaging van de renovatie was de toegang tot de show unit. Stel je voor dat het gebied aanvankelijk een moeras was en we de materialen met vrachtwagens naar de locatie moesten brengen, met het risico dat ze vast kwamen te zitten in de modder. We zijn blij dat we het toch voor elkaar hebben gekregen en het werk hebben kunnen uitvoeren met de samenwerking van alle partijen.

Deze show unit straalt een gevoel van verfijning en luxe uit, met verborgen details die bijdragen aan de algehele esthetiek. Het zwart-wit kleurenschema met accentkleuren en de mosschilderijen zorgen voor een unieke en gedenkwaardige ervaring voor de bezoekers.

Het ontwerp van Pui Wee Chong en Janice Yong heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Beeldcredits: Fotograaf TWJPhotography


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LINE2PIXELS DESIGN STUDIO
Afbeeldingscredits: #1: Photographer TWJPhotography
Projectteamleden: Pui Wee Chong Janice Yong Kang Ee Lin Chloe Chung Jay Liew Caroline Ting
Projectnaam: Black and White
Projectklant: LINE2PIXELS DESIGN STUDIO


Black and White IMG #2
Black and White IMG #3
Black and White IMG #4
Black and White IMG #5
Black and White IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp