Welfare Is Gold: Een Strategie voor het Voorkomen van Intimidatie op de Werkplek

Een Ontwerp van Tekio Collective Intelligence Agency

Inleiding

Intimidatie op de werkplek is een serieus probleem dat aangepakt moet worden. Tekio Collective Intelligence Agency heeft een innovatieve strategie ontwikkeld om intimidatie te voorkomen en te bestrijden bij een van de grootste mijnbouwbedrijven in Mexico. Met behulp van participatieve processen en creatieve communicatiemiddelen heeft het ontwerpteam een cultuurtransformatie tot stand gebracht die direct impact heeft op duizenden werknemers. In dit artikel zullen we de unieke kenmerken en het succes van het project bespreken.

Body

De strategie voor het voorkomen van intimidatie omvat verschillende elementen. Ten eerste zijn er Welfare Commissies opgericht om de werknemers te ondersteunen en te begeleiden. Deze commissies bieden een veilige ruimte waar werknemers hun zorgen kunnen uiten en hulp kunnen krijgen bij het omgaan met intimidatie.

Daarnaast is er een aandachtsprotocol opgesteld om ervoor te zorgen dat meldingen van intimidatie serieus worden genomen en op een eerlijke en rechtvaardige manier worden behandeld. Dit protocol garandeert vertrouwelijkheid, efficiëntie en toegankelijkheid, en draagt bij aan een cultuur van gerechtigheid en respect op de werkvloer.

Een intensief communicatieprogramma is ook een essentieel onderdeel van de strategie. Het ontwerpteam heeft gebruik gemaakt van cartoons, memes en aangepaste populaire liedjes om belangrijke boodschappen over intimidatie over te brengen. Deze creatieve benadering heeft geholpen om de betrokkenheid van de gemeenschap te vergroten en het bewustzijn over het probleem te vergroten.

Om ervoor te zorgen dat elke werknemer toegang heeft tot de juiste protocollen en ondersteuning, is er een web-app ontwikkeld. Via deze app kunnen werknemers gepersonaliseerde protocollen downloaden die specifiek zijn afgestemd op hun situatie. Dit zorgt voor een individuele benadering en maakt het gemakkelijker voor werknemers om hulp te zoeken en actie te ondernemen.

Conclusie

De strategie voor het voorkomen van intimidatie op de werkplek bij het mijnbouwbedrijf in Mexico is een voorbeeld van een succesvolle cultuurtransformatie. Door middel van participatie, communicatie en technologie is het ontwerpteam erin geslaagd om een veilige en respectvolle werkomgeving te creëren voor duizenden werknemers. Dit project laat zien hoe ontwerp kan bijdragen aan positieve veranderingen in de samenleving en het welzijn van individuen.

Image Credits:

Afbeelding #1 Fotograaf Enrique Arechavala Garay, 01_TEKIO_Fresnillo Main, 2021

Afbeelding #2 Grafisch ontwerper Citlalli Mazariegos, 02_TEKIO_Protocol mockup, 2021

Afbeelding #3 Grafisch ontwerper Citlalli Mazariegos, 03_TEKIO_Posters mockup, 2021

Afbeelding #4 Grafisch ontwerper Citlalli Mazariegos, 04_TEKIO_Web-app mockup, 2021

Afbeelding #5 Grafisch ontwerper Citlalli Mazariegos, 05_TEKIO_Brochure mockup, 2021

Awards en Erkenningen:

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Meta, Strategisch en Service Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tekio
Afbeeldingscredits: Image #1 Photographer Enrique Arechavala Garay, 01_TEKIO_Fresnillo Main, 2021 Image #2 Graphic Designer Citlalli Mazariegos, 02_TEKIO_Protocol mockup, 2021 Image #3 Graphic Designer Citlalli Mazariegos, 03_TEKIO_Posters mockup, 2021 Image #4 Graphic Designer Citlalli Mazariegos, 04_TEKIO_Web-app mockup, 2021 Image #4 Graphic Designer Citlalli Mazariegos, 05_TEKIO_Brochure mockup, 2021
Projectteamleden: Mervyn Cruz Ana Lacorte Marcela Quintana Tania Pineda Guadalupe Isaac Salvador Alcántara Óscar Hernandez Fernando Tapia Citlalli Mazariegos VIRK
Projectnaam: Welfare is Gold
Projectklant: Tekio


Welfare is Gold IMG #2
Welfare is Gold IMG #3
Welfare is Gold IMG #4
Welfare is Gold IMG #5
Welfare is Gold IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp