Foremost Legacy: Innovatief Golfbalverpakking

Peichi Chuang's Multifunctionele Verpakking Verandert Spel

Ter ere van het 30-jarig bestaan heeft Foremost een verpakking ontworpen die niet alleen een dynamische charme uitstraalt, maar ook functioneert als een praktische putting-tool.

De binnenverpakking is voorzien van een uittrekfunctie, waardoor golfballen moeiteloos tevoorschijn komen. Dit proces benadrukt de beweging van de golfballen en de dynamiek van het merk, wat zorgt voor visuele verrassingen en plezier bij de gebruiker.

Wat deze verpakking onderscheidt van traditionele golfbalverpakkingen is het gebruik van moiré druktechnologie, waarmee dynamische effecten worden gecreëerd. Bovendien kan de verpakking door zijn structuur transformeren tot een oefenapparaat voor golfputting, wat zowel de visuele aantrekkelijkheid als de praktische waarde verhoogt.

De verpakking maakt gebruik van Pantone speciale kleuren en zilveren aluminium karton, wat de unieke kleurstelling van het 30-jarig jubileum van het merk presenteert. De combinatie van de structuur van een golfhole en het snijontwerp van de transparante scheidingswand zorgt voor een verpakking met zowel herdenkingswaarde als praktische functionaliteit.

Na het uitpakken van de drie binnenverpakkingen, onthult de externe verpakking een verrassing. Door deze om te draaien en op de transparante plaat te drukken, verandert de verpakking in een golfhole, waardoor een perfecte oefenplatform voor putting ontstaat.

Uit onderzoek en gebruikersinterviews bleek dat traditionele golfbalverpakkingen vaak weinig vernieuwend en praktisch waren. Met deze verpakking willen we de betrokkenheid van de gebruiker vergroten door extra ontwerpelementen toe te voegen, wat leidt tot hergebruik en bijdraagt aan duurzame verpakkingsprincipes.

De integratie van dynamische elementen in de verpakking bracht uitdagingen met zich mee, zoals het presenteren van verschillende dynamische effecten van golfballen in een beperkte ruimte. Ook het omvormen van de verpakking tot een functioneel putting-apparaat vergde meerdere aanpassingen en tests om de optimale putervaring te garanderen.

De Foremost Legacy verpakking heeft de Bronzen A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp gewonnen in 2024, een erkenning voor uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: peichi chuang
Afbeeldingscredits: Creator - Pei Chi Chuang Photo - Tsunghan Wu
Projectteamleden: Pei Chi Chuang
Projectnaam: Foremost Legacy
Projectklant: Foremost Golf


Foremost Legacy IMG #2
Foremost Legacy IMG #3
Foremost Legacy IMG #4
Foremost Legacy IMG #5
Foremost Legacy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp