NOXX Flesontwerp: Een Duistere Verpakking die de Verbeelding Prikkelt

Een Uniek Ontwerp van Res Zinniker

Inleiding:

De nieuw opgerichte Eisbock-brouwerij vroeg grafisch ontwerper en illustrator Res Zinniker om een verpakkingsontwerp. Het uitgangspunt was de naam NOXX en de zwarte fles. Het ontwerp werd rechtstreeks op het glas gedrukt en voor elke variant werd naast wit een speciale kleur geselecteerd. Zo ontstond NOXX, een serie met angstaanjagende wezens die de verbeelding prikkelen.

NOXX, een duister en mysterieus ontwerp dat de aandacht trekt en de consument bijblijft.

Body:

Het ontwerpproces begon in januari 2017 in Zug, Zwitserland en werd in juni 2018 afgerond. Het doel was om een verpakking te creëren die direct de aandacht trekt en de naam en het uiterlijk van het biermerk versterkt. Het onderzoek voor dit ontwerp was gebaseerd op de verhalen van H.P. Lovecraft, die bekend staat om zijn angstaanjagende en mysterieuze wereld. Het gevoel van deze verhalen moest worden overgebracht op de verpakking.

Er vond een levendige uitwisseling plaats met de klant, waarbij verschillende monsters werden besproken en veel schetsen werden uitgewisseld. Het was belangrijk om het onheilspellende gevoel op de fles over te brengen. Er is veel aandacht besteed aan de details van de wezens en verschillende varianten zijn verworpen om het gewenste effect te bereiken.

Het ontwerp werd gerealiseerd door middel van zeefdruk op glas. De fles heeft een hoogte van 226,5 mm en een omtrek van 189 mm, met een bedrukbaar gebied van 189x79 mm. Het resultaat is een unieke verpakking die opvalt tussen andere bierflessen.

Conclusie:

Het NOXX flesontwerp, gemaakt door Res Zinniker, is een opvallend en uniek ontwerp dat de verbeelding prikkelt. Geïnspireerd door de duistere wereld van H.P. Lovecraft en andere illustraties, is dit ontwerp een perfecte combinatie van kunst en functionaliteit. Het ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp, waarmee het erkend wordt als een uitstekend voorbeeld van creativiteit en innovatie.

Met zijn angstaanjagende wezens en duistere uitstraling is het NOXX flesontwerp een ware eyecatcher die de consument direct aanspreekt. Het is een perfect voorbeeld van hoe een uitstekend bier verpakt kan worden in een ontwerp dat zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Res Zinniker
Afbeeldingscredits: Res Zinniker
Projectteamleden: Res Zinniker
Projectnaam: Noxx Bottle Design
Projectklant: Res Zinniker


Noxx Bottle Design IMG #2
Noxx Bottle Design IMG #3
Noxx Bottle Design IMG #4
Noxx Bottle Design IMG #5
Noxx Bottle Design IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp