Verfijnde Verpakking Reflecteert Cultureel Erfgoed van Moutai 1935

Chengdu Wanjiazu Technology Co., Ltd onthult uniek ontwerp voor Moutai 1935

Het nieuwe verpakkingsontwerp van Moutai 1935, een klassieke Chinese gedistilleerde drank, combineert culturele diepgang met innovatieve technologie.

Het ontwerp van Moutai 1935, een gedistilleerde drank die diep geworteld is in de provincie Guizhou, is een toonbeeld van culturele expressie en verfijning. De verpakking, die de essentie van erfgoed en klassieke waarden belichaamt, is geïnspireerd op traditionele Chinese genrestukken. Deze illustraties verbeelden levendig het zouttransport in Guizhou en taferelen van de drankhandel, waarmee de historische betekenis van Moutai wordt benadrukt.

De fles onderscheidt zich door de drie gouden cirkelvormige rimpelingen op de schouder, die symbool staan voor de jaarringen die de tijd weergeven, de Chishui-rivier als waterbron van Moutai, en de terrasvelden die de ijver en ambachtelijke geest van het volk van Guizhou representeren. De verpakking is niet alleen een visueel kunstwerk, maar vertelt ook een verhaal van tijd, identiteit en arbeid.

De Moutai 1935 wordt gepresenteerd in een milieuvriendelijke, recyclebare en biologisch afbreekbare geschenkverpakking. De fles zelf is vervaardigd uit glas dat typisch is voor Chinese gedistilleerde dranken, met reliëfpatronen die tegen een achtergrond van Chinees rood een gouden rol van oude zoutverkopers ontvouwen. De zinken legering dop is voorzien van een innovatieve gebroken tandvormige structuur als anti-namaak maatregel.

De afmetingen van het product zijn 230 mm x 85 mm x 85 mm, wat het een aanzienlijke aanwezigheid geeft. Het ontwerp van de fles, met reliëf tekst en patronen versterkt met een glazuurspray, biedt niet alleen een verhoogde frictie om uitglijden te voorkomen, maar zorgt ook voor een aangename tactiele ervaring en esthetische aantrekkingskracht.

De ontwikkeling van dit project begon in november 2020 in Chengdu en werd in januari 2022 op de markt gebracht in Guizhou. Uitgebreid marktonderzoek toonde aan dat verpakkingsontwerpen voor Chinese gedistilleerde dranken vaak op elkaar lijken en originaliteit missen. Dit ontwerp benadrukt de historische context en regionale kenmerken van Moutai 1935 en brengt deze over via traditionele Chinese schilderkunst.

De grootste uitdaging was het vernieuwen van het veelgebruikte kleurenschema van Chinees rood en goud in verpakkingsontwerpen voor Chinese gedistilleerde dranken, om zo een klassiek en onderscheidend imago voor Moutai 1935 te creëren. De integratie van traditionele Chinese schilderkunst en een onderscheidend kleurenpalet maakt deze verpakking uniek. Het rood en goud creëren een sterke verbinding met de Chinese cultuur, terwijl de genrestukken in reliëf de fles omringen en artistieke elegantie uitstralen.

Dit ontwerp is bekroond met de Gouden A' Ontwerpprijs in 2024, een erkenning voor voortreffelijke, baanbrekende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, ontwerp en technologie vooruit helpen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kweichow Moutai-Flavor Series Spirits
Afbeeldingscredits: Kweichow Moutai-Flavor Series Spirits
Projectteamleden: Chengdu Wanjiazu Technology Co., Ltd Chengdu Sanhui Longhe Advertising Design Co., Ltd Jing 'an Jia(General Manager& Design Director) Yi Huang(Designer)
Projectnaam: Moutai 1935
Projectklant: Kweichow Moutai-Flavor Series Spirits Marketing Co., Ltd.


Moutai 1935 IMG #2
Moutai 1935 IMG #3
Moutai 1935 IMG #4
Moutai 1935 IMG #5
Moutai 1935 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp