Garden 8: Een Meesterwerk van Modernistische Architectuur

Ontworpen door Hany Saad, transformeert Garden 8 de traditionele winkelervaring in een wereldklasse bestemming

Geïnspireerd door de uitdaging om een ogenschijnlijk obstakel om te zetten in een toegevoegde waarde, is Garden 8 een uniek winkelcentrum dat de traditionele winkelervaring in de wijk New Cairo naar een hoger niveau tilt. Het combineert een prachtige architectuur met een weids landschap, waardoor een visuele dialoog ontstaat die de gebruikerservaring uitbreidt en nieuwe perspectieven opent.

Hany Saad, de ontwerper achter Garden 8, heeft een ruimte gecreëerd die zowel van binnen als van buiten betovert. De architectuur van het gebouw straalt een elegante modernistische sfeer uit die op unieke wijze tot uitdrukking komt in een veelheid aan perspectieven. Het gebouw is opgetrokken uit stalen kolommen en heeft een gevel met dubbel glas, HPL en lichte en medium aluminium bekleding, en een gouden gaas dat exclusief wordt geproduceerd door een buitenlandse leverancier.

De ingang van Garden 8 is een kunstwerk op zich. De vloer is een verfijnde combinatie van nacarado, orobico en zwarte Spaanse marmer, terwijl de muren zijn versierd met strepen van walnoothout met gouden en zwarte roestvrijstalen bekleding. Het gebouw heeft een oppervlakte van 27.500 vierkante meter en bestaat uit vier verdiepingen, inclusief ondergrondse parkeergelegenheid.

Wat Garden 8 onderscheidt van andere commerciële gebouwen in de regio, is de manier waarop het de gebruikerservaring uitbreidt naar het landschap en een zeer verfijnde eetervaring biedt in de grote architectonische ruimte. Het winkelcentrum heeft drie hoofdingangen en is omgeven door meer dan 25 van de mooiste wooncomplexen en meer dan 10.000 premium villa's.

De visie om dit project te creëren leek een paar jaar geleden nog onmogelijk. De locatie ligt niet aan een hoofdweg en heeft dus niet het voordeel van zichtbaarheid. De uitdaging was om een buurtwinkelcentrum om te vormen tot een zeer luxueuze bestemming die een nieuwe ruimte creëert die de traditionele commerciële ervaring overstijgt. Garden 8 is erin geslaagd om commerciële en verfijnde eetervaringen te bieden in uitgestrekte natuurlijke buitenruimtes die worden omarmd door de architectuur.

Deze prestatie is niet onopgemerkt gebleven. Garden 8 werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuurontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.

Met Garden 8 heeft Hany Saad een ruimte gecreëerd die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een unieke ervaring biedt aan degenen die het bezoeken. Het is een plek waar modern design en elegantie samenkomen, en waar de traditionele winkelervaring wordt getransformeerd in een wereldklasse bestemming.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hany Saad
Afbeeldingscredits: Photographer Nour El Refai Videographer Sdworks
Projectteamleden: 2D Department Noran Badra 3D Department Amr Ahmed Furniture, Fixture and Equipment Perry S. Youssef Management Abdelrahman El Orbany
Projectnaam: Garden 8
Projectklant: Hany Saad


Garden 8 IMG #2
Garden 8 IMG #3
Garden 8 IMG #4
Garden 8 IMG #5
Garden 8 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp