Splendid View: Een Symfonie van Licht en Architectuur

Ching-Yen Chou en Chui-Jui Chiu's Meesterwerk

In de wereld van residentiële architectuur markeert Splendid View een nieuwe standaard in esthetiek en harmonie met de omgeving. Dit project, een creatie van Ching-Yen Chou en Chui-Jui Chiu, belichaamt een fusie van Japanse elegantie en moderne kunst.

Gelegen in een goed ontwikkelde regio met gemakkelijke toegang tot openbaar vervoer, is Splendid View een gewilde woonbestemming geworden. De architecten hebben met een humanistische benadering zes 'artefacten' gecreëerd die de essentie van Japanse verfijning met moderne kunst verenigen. Elk aspect van het ontwerp, van de privétuinen en penthouse-terrassen tot de volledige verdiepingen voor de master bedroom met natuurlijke verlichting, getuigt van een decennium aan toewijding en vakmanschap.

De unieke eigenschappen van het ontwerp omvatten een architectonisch beeld dat doet denken aan een boekenkast, waarbij houten roosters, glazen transparantie, kleurrijke stenen en groen naadloos opgaan in de omgeving. De symmetrie en proporties van het gebouw zijn perfect uitgebalanceerd, waardoor licht en schaduw een sfeer creëren die de architectuur omlijst en tegelijkertijd een grenzeloos leven mogelijk maakt.

De realisatie van dit project maakt gebruik van geavanceerde materialen zoals LOW-E gelamineerd glas, Viscount White steen, Japanse roosters, houtpatroon tegels gebakken in een oven, en planten. Deze materialen dragen bij aan de elegante uitstraling en zorgen voor een serene leefomgeving die aanvoelt als een gedicht dat geen bekendheid behoeft.

Technisch gezien is Splendid View een toonbeeld van architectonische precisie. Met een zuidwaarts gerichte basis die 975,2 vierkante meter beslaat, biedt elk van de villa's een privélift en een villa-basis van 132,2 vierkante meter met een bebouwingspercentage van 39%. De constructie van gewapend beton versterkt de statuur van dit vooraanstaande project in Linkou.

De interactie met het ontwerp is een ervaring op zich. De natuurlijke schoonheid van de omgeving en de seizoenen worden versterkt door de doordachte verlichting en ventilatie van het project. De ruime terrassen en de entree tuin verbinden het bruisende dagelijkse leven met de rust van de natuur. De master bedroom, die een volledige verdieping beslaat, biedt een luxueuze hotelervaring, terwijl de vierdelige, merknaam badkamer eer en zorg uitstraalt.

De voltooiing van Splendid View in december 2021 in Taiwan is het resultaat van uitgebreid onderzoek en toewijding. De architecten hebben zich gericht op groen ontwerp, met een groenpercentage van 40%, en op het verhogen van de artistieke waarde van het huis. De uitdagingen van het respecteren van de omgevingskenmerken en het ontwikkelen van de villa's zijn overwonnen door nauwgezette planning en visie.

De essentie van Splendid View ligt in de harmonieuze interactie tussen binnen en buiten, waarbij het land, het gebouw en de mensen samen een levensstijl vormen. De villa's zijn niet alleen een thuis, maar ook een nieuw begrip van leven, waarbij de verwachtingen van de bewoners worden omgezet in een licht van hoop dat de hemel en de aarde verbindt.

Deze bijzondere benadering van residentiële architectuur heeft Splendid View een Bronzen A' Design Award opgeleverd in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuurontwerp in 2024, een erkenning voor uitmuntend en creatief ingenieus ontwerp dat ervaring en vindingrijkheid bevestigt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ZIZU ARKI Development and Construction
Afbeeldingscredits: ZIZU ARKI Development & Construction Co., Ltd.
Projectteamleden: Ching-Yen Chou
Projectnaam: Splendid View
Projectklant: ZIZU ARKI Development and Construction Co., Ltd.


Splendid View IMG #2
Splendid View IMG #3
Splendid View IMG #4
Splendid View IMG #5
Splendid View IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp