Villa Bianca: Een Meesterwerk van Minimalistische Architectuur

Een architectonische transformatie door Alexander Yonchev van Simple Architecture

De Villa Bianca, ontworpen door Alexander Yonchev van Simple Architecture, is een prachtig voorbeeld van minimalistische architectuur. Deze privéwoning, gelegen aan de kust van Bulgarije, weerspiegelt de schoonheid van haar omgeving door een elegant en etherisch ontwerp.

Alexander Yonchev heeft zich voor dit project laten inspireren door de zee en de voortdurend veranderende kleuren van de natuur. De villa is zowel van binnen als van buiten uitgevoerd in tinten wit, met als enige kleuraccent de kunstwerken in het huis. Het resultaat is een lichte, elegante en etherische sfeer die de omgeving weerspiegelt.

Wat de Villa Bianca uniek maakt, is de transformatie van een bestaand huis, gebouwd in pseudo-traditionele Bulgaarse stijl, naar een minimalistische en hedendaagse architectuur. Het oorspronkelijke huis had veel overlappende architectonische elementen en verschillende materialen in de gevels en het interieur. Yonchev heeft dit omgevormd tot een contrasterend, memorabel en minimalistisch ontwerp.

De villa is gemaakt van beton en baksteen, met een buitenbekleding van grote witte tegels. Lichtgrijze tegels zijn gebruikt voor de buitenste bestrating, terwijl de binnenste bestrating is gedaan in microcement. Met een totale bebouwde oppervlakte van 540m2 op een perceel van 817m2, biedt de villa een ruime en open leefruimte.

De organisatie van het huis is ook zorgvuldig overwogen. Het drie verdiepingen tellende huis heeft een grote gemeenschappelijke ruimte, inclusief een woonkamer, een keuken en een eetkamer. Daarnaast zijn er vier slaapkamers, vier badkamers, twee toiletten en diverse opslag- en servicerooms. De meubels, met hun plastische, abstracte en niet-standaard vormen, zijn zorgvuldig geselecteerd om het gevoel van een kunstgalerie te creëren.

De grootste uitdaging van het project was het verminderen van de cluster van geometrieën van het bestaande huis en het benadrukken van het constructieve principe van het gebouw door enkele ruimtelijke en organisatorische verbeteringen van het interieur. Het resultaat is een huis dat in harmonie is met zijn omgeving en een rustige en serene sfeer biedt.

Villa Bianca heeft de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Design in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen. De Villa Bianca is een prachtig voorbeeld van deze kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alexander Yonchev
Afbeeldingscredits: Image #1 : Photographer Assen Emilov Image #2: Photographer Assen Emilov Image #3: Photographer Assen Emilov Image #4: Photographer Assen Emilov Image #5: Photographer Assen Emilov
Projectteamleden: Alexander Yonchev
Projectnaam: Villa Bianca
Projectklant: Alexander Yonchev


Villa Bianca IMG #2
Villa Bianca IMG #3
Villa Bianca IMG #4
Villa Bianca IMG #5
Villa Bianca IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp