Aviz: Innovatie in Beweegbaar Design

De Multifunctionele Trolley van Samaneh en Amir Ghasempour

Aviz, een multifunctionele trolley geïnspireerd door Iraanse tradities, belichaamt flexibiliteit en innovatie in modern meubeldesign.

De ontwerpers Samaneh Ghasempour en Amir Ghasempour hebben met Aviz een meubelstuk gecreëerd dat zich aanpast aan de hedendaagse dynamische levensstijl. Dit stuk is ontstaan uit een verzoek van de Objet design tentoonstelling en is een moderne interpretatie van de Majmaa, een traditioneel dienblad dat in de Iraanse cultuur gebruikt werd als verzamelplaats. De trolley bevordert een intieme connectie tussen gebruiker, materiaal en ruimte, en is ontworpen voor zowel privé als semi-privé omgevingen.

Wat Aviz onderscheidt, is de nadruk op multifunctionaliteit en uitbreidbaarheid. De innovatie ligt in het gebruik van lichtgewicht stof, wat zorgt voor een flexibele vorm en functie. Dit maakt het niet alleen praktisch, maar ook gemakkelijk ter plaatse te monteren door de gebruiker. De trolley is een toonbeeld van hoe design kan bijdragen aan het dagelijks gemak.

De realisatie van Aviz vereiste een nauwkeurige productietechniek. De metalen structuur is met een laser gesneden en vervolgens samengevoegd met speciale verbindingen. De houten onderdelen zijn vervaardigd met gangbare technieken, terwijl de stoffen componenten bijdragen aan de unieke montage-eigenschappen van de trolley.

De afmetingen van het product zijn 760mm in de breedte, 400mm diep en 730mm hoog. Deze specificaties maken Aviz tot een veelzijdig en ruimtebesparend meubelstuk. De trolley kan dienen als mobiele opslag voor etenswaren, als vervoermiddel voor handdoeken bij een zwembad, of als elegante bar trolley.

Het ontwerp van Aviz is het resultaat van een jaar durend project, gestart en voltooid in Teheran, en tentoongesteld tijdens de OBJET 05 expositie in de e1 art gallery. Het onderzoek achter Aviz richtte zich op de veranderlijkheid van meubels en de toepassing van flexibele materialen, wat resulteerde in een design dat zowel creatief als functioneel is.

De grootste uitdaging in het ontwerpproces was het creëren van een stabiele, maar beweegbare trolley. Dit werd bereikt door een zorgvuldig ontwerp van de details en een stabiel frame. Prototypes speelden een cruciale rol bij het oplossen van implementatieproblemen, wat leidde tot een succesvol eindresultaat.

Aviz is niet alleen een trolley, het is een nieuw concept dat uitbreidbaarheid en innovatie brengt in de wereld van design. De flexibiliteit van het materiaal en het lichtgewicht karakter van de stof zijn kenmerkend voor dit ontwerp, wat zorgt voor een veelzijdig en praktisch meubelstuk. Aviz is een bewijs van hoe design kan leiden tot creativiteit, veranderbaarheid en functionaliteit.

De intellectuele eigendomsrechten van Aviz behoren toe aan de OBJET design tentoonstelling en 3rd Skin Architects. Het ontwerp heeft de prestigieuze Iron A' Furniture Design Award in 2024 gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële vereisten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Amir Ghasempour
Afbeeldingscredits: Photographer : Mohammad Hossein Hamzelouei Illustration : 3rd Skin Studio Visualization : Atefeh Soleimani Video : Elahe Nikoo
Projectteamleden: Designers: Samaneh Ghasempour and Amir Ghasempour Design studio: 3rd Skin Architects Design Curator: Elnaz Tehrani Design Assistants: Atefeh Soleimani, Mahsa Elahi Technical Product Managers: Ehsan Tamrabadi , Yashar Abbasnejad Design Exhibitor: OBJET Design Consultancy Production and Sponsorship: YAKS Marketing Manager: Ali Yousefi
Projectnaam: Aviz
Projectklant: Objet Design Consultancy


Aviz IMG #2
Aviz IMG #3
Aviz IMG #4
Aviz IMG #5
Aviz IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp