Revolutionair Paviljoenontwerp door Kris Lin

Dekton en Cosentino Paviljoen: Een Nieuwe Dimensie in Design

Het Dekton en Cosentino Paviljoen, ontworpen door Kris Lin, is een toonbeeld van innovatie en duurzaamheid in de wereld van tentoonstellingsarchitectuur.

De vier belangrijkste kenmerken van Dekton Slim platen zijn geïntegreerd in het ontwerp van het expositiepaviljoen. Met hun maximale afmetingen van 3,3x1,4 meter bieden ze een modulair ontwerp dat zowel groots als lichtgewicht is, dankzij een dikte van slechts 4mm. Dit vermindert niet alleen de structurele belasting, maar maakt ook een naadloze integratie van vloer tot plafond mogelijk, wat resulteert in een esthetisch aantrekkelijke bar die uit de vloer lijkt te groeien. De drooghangende constructiemethode maakt bovendien eenvoudige demontage en recycling mogelijk, waardoor verspilling van hulpbronnen wordt verminderd.

Het "Design Shanghai" evenement, waar het paviljoen voor Dekton en Cosentino is ontworpen, is een prestigieuze bijeenkomst waar meer dan 600 binnenlandse en internationale designmerken uit meer dan 40 landen samenkomen. Het paviljoen, met een oppervlakte van 150 vierkante meter, biedt een open indeling die bezoekers aantrekt en drie hoofdfuncties vervult: producttentoonstelling, klanteninteractie en koffie- en waterbarservices.

Dekton Slim platen zijn ultradun en hoogwaardig, ideaal voor binnen- en buitenmuren, vloeren en meubels. Ze bieden duurzaamheid en weerstand tegen slijtage en weersinvloeden. De prefab constructie, met in de fabriek gemaakte hoogprecisie modellen, maakt een snelle installatie van 12 uur mogelijk, wat arbeidskosten en vervuiling vermindert. Een lichtgewicht ondersteuningssysteem, speciaal ontworpen voor het slanke profiel van DEKTON Slim, maakt gebruik van lichte metalen of composieten voor stabiele en minder belastende structuren.

De maximale originele afmetingen van Dekton Slim zijn 3,3x1,4 meter met een dikte van slechts 4mm. Dit zorgt niet alleen voor een visueel indrukwekkend groot paneel, maar vermindert ook aanzienlijk de structurele belasting.

Stel je een materiaal voor dat zo dun is als papier, maar zo stevig als steen: Dekton Slim bedekt moeiteloos muren tot vloeren en is ideaal voor barbladen, plafonds, meubels en meer dankzij de veelzijdigheid. Als milieupionier maakt een speciaal haaksysteem het materiaal eenvoudig te installeren en te demonteren, wat hergebruik ondersteunt en een milieuvriendelijke filosofie uitdraagt. De flexibiliteit van het materiaal biedt een compleet nieuwe ruimtelijke interactie-ervaring voor mensen.

Dit project is gestart in Shanghai, China, op 21 mei 2023, en afgerond in Shanghai op 11 juni 2023. Om de voordelen van Dekton Slim platen te benadrukken, werden hun belangrijkste kenmerken onderzocht: volledige grootte, lichtgewicht, duurzaamheid en 3D naadloos ontwerp. Gebruikt in een 3,3x1,4 meter formaat voor vloeren, plafonds, muren en werkbladen, creëren ze een samenhangende uitstraling, die uitgestrekte oppervlakken en geïntegreerd ontwerp tentoonstellen. De open indeling optimaliseert de bezoekersstroom en productzichtbaarheid.

Design Shanghai is het meest prestigieuze designevenement van Azië, dat meer dan 600 binnenlandse en internationale designmerken uit meer dan 40 landen samenbrengt. Het evenement trok bijna 200.000 bezoekers. Het Spaanse merk Dekton en Cosentino presenteerden hun ontwerpen in een stand van 150 vierkante meter, die het publiek wist te boeien. De stand had een open indeling en bood productdisplays, klantinteracties en koffiebarservices, waarbij de kenmerken van Dekton Slim steenpanelen werden getoond, waaronder hun grote formaat, dunne profiel, integratie en recyclebaarheid.

Fotograaf: Chen Ming, 2023

Kris Lin International Design

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Trade Show Architecture, Interiors, and Exhibit Design Award in 2024. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan topontwerpen die creatief en professioneel opmerkelijk zijn en een uitstekende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verwondering en verbazing op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kris Lin
Afbeeldingscredits: Photographer: Chen Ming, 2023
Projectteamleden: Kris Lin
Projectnaam: Dekton Cosentino Pavilion
Projectklant: Kris Lin International Design


Dekton Cosentino Pavilion IMG #2
Dekton Cosentino Pavilion IMG #3
Dekton Cosentino Pavilion IMG #4
Dekton Cosentino Pavilion IMG #5
Dekton Cosentino Pavilion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp