Diax Project: Innovatie in Duurzaam Design

Een Baanbrekende Expositie van Leafer Circular Design

Ontdek de veelzijdigheid van Diax, een nieuw gerecycled materiaal dat duurzaamheid en esthetiek samenbrengt.

De uitdagingen van Chunlyn, een kleinschalige fabrikant, om de successen van eerdere projecten met het innovatieve materiaal Diax om te zetten in nieuwe zakelijke kansen, vormden de inspiratiebron voor de Diax Project expositie. Het doel was om de verbeelding van bezoekers te prikkelen en partners aan te trekken die zich inzetten voor verdere ontwikkeling. Diax onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en de expositie benadrukte dit door een heldere en open ontwerp te gebruiken, waarbij modulaire displayborden en direct-to-board printtechnieken werden ingezet om afval te minimaliseren.

De realisatie van het project was een toonbeeld van innovatie. Door het kiezen van enkele waardevolle toepassingen van Diax, werden tastbare voorbeelden geproduceerd met behulp van 3D-geprinte modellen en siliconen mallen. Een reeks textuurblokken werd gecreëerd om de diverse oppervlaktesamenstellingen te demonstreren, wat de veelzijdigheid van Diax onderstreepte.

Met een oppervlakte van 6 bij 6 meter, was de expositieruimte ingedeeld in een centraal 'X'-gebied met vier vleugels, elk gewijd aan een specifieke toepassing van Diax: tuinbouw, textuur in het dagelijks leven, blokken & tegels, en verven & pleisters. In totaal werden 10 producten tentoongesteld, waarvan 6 speciaal voor deze expositie waren gecreëerd. Aan de zijkanten van de ruimte werden de textuurblokken van Diax gepresenteerd, wat de aandacht trok van bezoekers.

De interactie met het ontwerp was uniek; in plaats van de gebruikelijke afgesloten stands, nodigde de heldere, open opstelling bezoekers uit om binnen te wandelen en de materiaalmonsters en productvoorbeelden aan te raken. Het succes van de expositie werd verder versterkt door de aandacht die het kreeg op sociale media en de snelle verspreiding van materiaalmonsters.

Het project, dat in april 2023 van start ging, werd in juli van datzelfde jaar gepresenteerd tijdens de Experience Life tentoonstelling in Tainan, Taiwan. Het onderzoek achter het project was gericht op het duurzaam tentoonstellen van Diax en het aantrekken van samenwerkingspartners. Dit resulteerde in nieuwe partnerschappen en een minimale hoeveelheid afval dankzij het ontwerp van de expositie.

De grootste uitdaging was het doorbreken van de norm van tijdelijke tentoonstellingen die vaak veel afval produceren. Dit werd overwonnen door het gebruik van gehuurde modulaire frames en verlichting, en door het creëren van modulaire displayborden die in de toekomst opnieuw kunnen worden ingedeeld en bijgewerkt.

De Diax Project expositie is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Het project werd bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Trade Show Architecture, Interiors, and Exhibit Design in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Leafer Circular Design
Afbeeldingscredits: Image #1, Photographer Craig Bossley, Exhibit Vibes, 2023. Image #2: Photographer Craig Bossley, Inspiring the Next Generation, 2023. Image #3: Photographer Craig Bossley, Texture Blocks, 2023. Image #4: Photographer Craig Bossley, Plant Closeup, 2023. Image #5: Photographer Craig Bossley, Feels like Home, 2023.
Projectteamleden: Victor Wu Tzuhsu Lin Craig Bossley
Projectnaam: Diax Project
Projectklant: Chunlyn WWCB Tech


Diax Project IMG #2
Diax Project IMG #3
Diax Project IMG #4
Diax Project IMG #5
Diax Project IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp