Recombinatie: Een Visuele Ode aan Uitgestorven Dieren

Unieke Posterontwerpen van Sinong Ding, Bixia Ling en Wei Liu

Deze ontwerpers brengen uitgestorven dieren weer tot leven in de vorm van opvallende posters, en benadrukken het belang van dierenbescherming in een moderne context.

In een tijdperk waarin het digitale en het fysieke steeds meer vervlochten raken, presenteren Sinong Ding, Bixia Ling en Wei Liu een reeks posters die de aandacht vestigen op een belangrijk thema: het uitsterven van dieren. De serie, getiteld 'Recombinatie', is een visuele viering van soorten die we hebben verloren, maar ook een krachtige boodschap over het belang van het behoud van de dieren die we nog hebben.

De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de metaverse, een digitale ruimte waarin de grenzen tussen werkelijkheid en virtualiteit vervagen. In deze context hebben ze kenmerkende uitgestorven dieren opnieuw samengesteld en presenteren ze deze in een advertentie-achtig format. De posters bevatten informatie over de geografische locatie, het jaar van uitsterven en de uiterlijke kenmerken van de dieren, en zijn bedoeld om bewustzijn te creëren en de bescherming van bestaande dieren te versterken.

Wat deze ontwerpen onderscheidt, is de keuze voor dieren die zowel karakteristiek als representatief zijn voor het concept van uitsterven. De levendige kleurenpaletten en gedetailleerde dierenschilderingen versterken de eenheid van het beeld, terwijl moderne reclamedesignelementen worden ingezet om de visuele aantrekkingskracht te vergroten. De integratie van mechanische circuits en technologische elementen in de afbeeldingen symboliseert de voortzetting van het leven.

De posters zijn gerealiseerd met behulp van grafische software zoals Photoshop en Illustrator, en zijn gedrukt met geavanceerde printtechnologieën. De afmetingen van de posters zijn vastgesteld op 841mm bij 1189mm, waardoor ze een indrukwekkende aanwezigheid hebben in elke ruimte waar ze worden tentoongesteld. Bovendien zijn er bijpassende producten ontwikkeld met behulp van technieken zoals harsgieten.

De interactie met de posters is ontworpen om een nieuwe visuele ervaring te bieden. De dierenafbeeldingen vormen het visuele centrum, terwijl de achtergrond bestaat uit een subtiele kaart die de geografische locatie aangeeft. De technologische kleuren versterken de ervaring en nodigen de kijker uit om dieper na te denken over de boodschap van het werk.

De ontwerpers hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar moderne reclamedesigns en dierenposters om inspiratie op te doen. Ze hebben nieuwe expressiemethoden verkend, zoals het gebruik van grafische elementen zoals punten, lijnen en vlakken, en hebben geëxperimenteerd met kleurgebruik en helderheid om de dieren op de voorgrond te plaatsen en de relatie tussen voor- en achtergrond te benadrukken.

De grootste uitdagingen bij het creëren van deze serie waren het vinden van de juiste balans in het gebruik van moderne technieken en kleuren om de integriteit van het beeld te waarborgen, en het ontwerpen van posters die de aandacht trekken zonder overweldigend te zijn. Het team heeft deze uitdagingen overwonnen door voortdurend te communiceren en aanpassingen te maken, wat resulteerde in een samenhangende en complete serie werken.

Deze innovatieve benadering van dierenbescherming en bewustwording heeft de ontwerpers een Bronzen A' Design Award opgeleverd in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. De prijs erkent uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen en bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sinong Ding
Afbeeldingscredits: Bixia Ling,2023
Projectteamleden: Sinong Ding Wei Liu Bixia Ling
Projectnaam: Recombination
Projectklant: Sinong Ding


Recombination IMG #2
Recombination IMG #3
Recombination IMG #4
Recombination IMG #5
Recombination IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp