Chushan Design Onthult Innovatieve 'Atb' Brand Identity

Veiligheid en Technologie Versmelten in Minimalistisch Gorilla Logo

Chushan Design heeft een nieuw tijdperk in brand design ingeluid met de creatie van het 'Atb' logo, waarin de kracht van een gorilla en de finesse van technologie samenkomen.

In een wereld waar consumenten steeds bewuster kiezen voor merken die zowel veiligheid als technologische vooruitstrevendheid uitstralen, heeft Chushan Design een brand symbool ontwikkeld dat beide aspecten belichaamt. Het symbool, met de robuuste uitstraling van een gorilla die veiligheid symboliseert, is naadloos geïntegreerd met futuristische elementen die de ruimte vertegenwoordigen. De fusie van de gezichtscontouren van de gorilla met de letter 'T' vormt een minimalistische en geometrische basis, waardoor een strakke visuele representatie van veiligheid en technologie ontstaat.

De unieke eigenschappen van het logo zijn onmiskenbaar. Het toont een majestueuze gorillafiguur met een gezichtsvormige 'T', die zowel de kenmerkende gelaatstrekken van een gorilla vastlegt als de eerste letter van het woord 'technologie' symboliseert. Deze samensmelting vormt het embleem van de toonaangevende 'Gorilla KingIP', waarbij futuristische technologie en ruimte-elementen worden geïntegreerd om te resoneren met de technische attributen van het merk en om merkuitbreiding en samenwerkingen te vergemakkelijken.

De realisatie van het ontwerp begint bij de kernwaarden van emotie en functionaliteit. Het minimalistische gorillalogo is het kernidentificerende element en de geest van het merk. Het ontwerp ontleent zijn kracht aan de interessante en dynamische vitaliteit van het merklogo, waarbij het creatieve concept van dubbele gorilla's wordt geïncorporeerd. Het kan verschillende staten uitdrukken door veranderingen in expressie en is aanpasbaar voor verschillende media.

De specificaties van het merklogo zijn flexibel en niet strikt gedefinieerd, waardoor aanpassing mogelijk is op basis van praktische productieoverwegingen. Het logo kan gepersonaliseerd worden toegepast in verschillende scenario's, waardoor consumenten diverse en visueel boeiende ontmoetingen kunnen ervaren en de intrigerende en dynamische vitaliteit van het logo kunnen waarnemen.

De ontwerpuitdagingen waren aanzienlijk, met name in het incorporeren van de culturele DNA van het merk, het versterken van een unieke internationale visuele ervaring en het verbeteren van de communicatie tussen het merk en de gebruikers om zijn waarden over te brengen. Als ontwerper is het de taak om deze merkidentiteit tot leven te brengen, een visuele representatie te creëren die resoneert met de essentie van het merk en effectief zijn waarden communiceert naar een wereldwijd publiek.

De 'Atb' merknaam, wat staat voor 'All The Best', haalt inspiratie uit een gorilla voor zijn logo. Om gevoelens van veiligheid en technologie op te roepen, combineert het concept de gorilla met futuristische elementen, waardoor een dubbel attribuut gorilla totem ontstaat. Het ontwerp richt zich op verpakkingsbehoeften in drie categorieën: high-end, trendy en regulier. Het ontwerp omvat een gorillatroep concept als visuele ankers. Deze dienen om een consistente merktoon te behouden, terwijl ze onderscheidende stilistische kenmerken introduceren voor elke productcategorie. Het merk zet zich in om concepten van veiligheid, betrouwbaarheid en vooruitstrevende technologie over te brengen.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Gewaardeerd voor het incorporeren van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: menghao Zeng
Afbeeldingscredits: Chushan Design
Projectteamleden: Yin Peng Li Linlin Liu Xingyu
Projectnaam: Atb
Projectklant: Shenzhen Chushan Design Culture Group Co., Ltd.


Atb IMG #2
Atb IMG #3
Atb IMG #4
Atb IMG #5
Atb IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp