Feestelijke Identiteit voor 35 Jaar Shalon Kerk

Eluan Araujo creëert een tijdloos logo voor een spirituele mijlpaal

De viering van het 35-jarig bestaan van de Shalon Kerk wordt gemarkeerd door een uniek logo-ontwerp van Eluan Araujo, dat traditie en moderniteit verenigt.

De Shalon Kerk staat aan de vooravond van haar 35-jarig jubileum, een gelegenheid die een bijzondere visuele identiteit verdient. Ontwerper Eluan Araujo heeft deze mijlpaal vastgelegd in een logotipo dat de essentie van de kerk en haar spirituele reis weerspiegelt. Het ontwerp is een subtiele samensmelting van de cijfers 3 en 5, die samen een deel van een kruis vormen en zo de historie en de toekomst van de kerk symboliseren.

De kracht van het ontwerp schuilt in de eenvoud en toegankelijkheid. Araujo heeft bewust gekozen voor basisvormen om ervoor te zorgen dat het logo ook begrijpelijk is voor de oudere gemeenteleden en mensen met een beperkte opleiding. Deze aanpak garandeert dat het logo opvalt, zelfs vanaf een afstand, terwijl het van dichtbij rijk is aan betekenis.

Het logo, dat gebruikmaakt van een gouden ratio raster voor de vormgeving, is niet alleen een esthetisch hoogstandje maar ook een praktisch communicatiemiddel. Het verticale snijpunt in het symbool dient als een tijdlijn die het verleden van het heden scheidt, en illustreert de groei die de kerk in de afgelopen 35 jaar heeft doorgemaakt.

Deze visuele identiteit is niet alleen bedoeld voor het jubileum zelf; het is een blijvend symbool dat de kerk begeleidt naar een nieuwe fase. Het ontwerp is een verhaal dat alle ervaringen en overgangen van de instelling omvat, en biedt een merk dat de gevoelens en toewijding van de gemeenschap uitdrukt.

De uitdaging voor Araujo lag in het verenigen van een moderne visie met de traditionele waarden van de kerk, een omgeving die vaak terughoudend is ten aanzien van verandering. Het ontwerp moest zowel de historische traditie als de noodzaak voor vernieuwing weerspiegelen, zonder de sociale acceptatie binnen de gemeenschap uit het oog te verliezen.

Deze bijzondere viering biedt een unieke omgeving voor alle deelnemers, ongeacht leeftijd of achtergrond. Het is meer dan een belangrijk evenement; het is een uitnodiging om betekenisvolle momenten te delen, relaties te versterken en een spiritualiteit te ervaren die geworteld is in traditie maar openstaat voor innovatie. Dit logo vertegenwoordigt de instelling en valt op door niet alleen een herdenkingsgebeurtenis aan te bieden, maar ook een ruimte voor het ontdekken van nieuwe perspectieven en het vieren van collectieve prestaties.

Deze creatie van Eluan Araujo, die de Bronzen A' Design Award in de categorie Grafisch, Illustratie en Visuele Communicatie Ontwerp in 2024 heeft gewonnen, is een toonbeeld van vakmanschap en innovatie, en draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven door kunst, wetenschap, ontwerp en technologie te combineren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eluan Araujo
Afbeeldingscredits: Eluan Araujo - Ash Midia, 2023.
Projectteamleden: Eluan Araujo
Projectnaam: 35 Anos Shalon
Projectklant: Ash Midia


35 Anos Shalon IMG #2
35 Anos Shalon IMG #3
35 Anos Shalon IMG #4
35 Anos Shalon IMG #5
35 Anos Shalon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp