Revolutie in Huis Tuinieren: Smart Garden

Onur Yusuf Dastan's Hydrocultuur Innovatie

De Smart Garden, een creatie van Onur Yusuf Dastan, is een baanbrekende stap in de wereld van huis tuinieren. Dit systeem belooft een harmonieuze samensmelting van technologie en natuur, en is ontworpen om een duurzame en aangename levensstijl te bevorderen.

De Smart Garden onderscheidt zich door zijn gepatenteerde hydrocultuurtechnologie die superieure plantengroei mogelijk maakt. De nadruk op duurzame materialen en energiebesparing, samen met een intuïtieve interface, maakt het systeem toegankelijk voor zowel beginners als ervaren tuiniers. Het compacte ontwerp is ideaal voor stedelijke leefomstandigheden, en de toevoeging van een Bluetooth-functie voor muziekweergave en een draadloos oplaadstation verhogen de bruikbaarheid en moderniteit van het systeem.

De productie van de Smart Garden maakt gebruik van plastic injectie en thermoform technieken voor de vorming van plastic onderdelen, terwijl voor de metalen behuizing CNC-buigen en laserlassen worden toegepast. Met afmetingen van 234 mm x 394 mm x 413 mm is het ontwerp zowel ruimtebesparend als esthetisch aantrekkelijk.

De interactie met de Smart Garden verloopt moeiteloos. Een waterpeilsensor geeft met een LED-indicator aan wanneer het tijd is om water bij te vullen. De watertank kan eenvoudig worden losgekoppeld zonder de planten te verstoren. Door middel van een app kunnen gebruikers de lichtinstellingen aanpassen en via Bluetooth kan men muziek afspelen, wat bijdraagt aan een serene tuinervaring.

Het ontwerpproces van de Smart Garden was een verhaal van ontdekking en innovatie. Door middel van uitgebreid onderzoek en co-creatie met gebruikers is een product ontstaan dat niet alleen functioneel is, maar ook een verrijking voor de leefomgeving. De uitdagingen op het gebied van esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid zijn overwonnen door een diepgaand begrip van de wensen en behoeften van de gebruiker.

De Smart Garden, bekroond met de Iron A' Design Award in 2024, is niet alleen een product maar een ervaring die kunst, technologie en menselijke interactie verenigt. Het is een toonbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere wereld, door het creëren van producten die zowel mooi als functioneel zijn en die de kwaliteit van leven verhogen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Onur Yusuf Daştan
Afbeeldingscredits: Onur Yusuf Daştan
Projectteamleden: Onur Yusuf Daştan
Projectnaam: Smart Garden
Projectklant: Rhodark


Smart Garden IMG #2
Smart Garden IMG #3
Smart Garden IMG #4
Smart Garden IMG #5
Smart Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp