Energie: Een Uniek Logo en Merkidentiteit

Ontworpen door Edgar Jara

Inleiding

Energy, een brandstofverdeler in Paraguay, heeft een nieuw logo en merkidentiteit ontwikkeld. Het ontwerp is geïnspireerd op de naam van het bedrijf en heeft als doel de activiteit en waarden van het bedrijf te vertegenwoordigen. Met een minimalistische stijl en opvallend geometrisch ontwerp is Energy erin geslaagd om een unieke visuele identiteit te creëren die perfect past bij de automotive en industriële sector.

Ontwerper Edgar Jara heeft intensief onderzoek gedaan naar verschillende elementen om tot het uiteindelijke ontwerp te komen. Het logo bestaat uit een imagotipo dat de activiteit van het bedrijf en de kernwaarden ervan weergeeft. Het is opgebouwd uit een fractie van de typografie van de naam Energy, die de bladen van een motorpropeller vormt. Dit symboliseert beweging en energie op een zeer herkenbare manier. De kleuren van de bladen vertegenwoordigen de verschillende soorten brandstoffen die door het bedrijf worden aangeboden.

Wat dit ontwerp onderscheidt, is de combinatie van een dynamisch en opvallend minimalistisch ontwerp met hoge contrastkleuren die perfect passen bij de branche. Het logo is ontworpen om direct herkenbaar te zijn en de essentie van het bedrijf over te brengen zonder dat de bedrijfsnaam gelezen hoeft te worden.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van verschillende technologieën. De schetsen zijn handmatig gemaakt en vervolgens gedigitaliseerd en samengevoegd in Corel Draw. Het uiteindelijke ontwerp is genormaliseerd en de kleuren zijn geoptimaliseerd in Adobe Illustrator.

De technische specificaties van het logo zijn als volgt: de horizontale versie heeft een breedte van 1000px en een hoogte van 288px, terwijl de verticale versie een breedte heeft van 710px en een hoogte van 492px.

Het logo van Energy heeft een breed scala aan toepassingen en is onderdeel van een uitgebreide merkidentiteitshandleiding. Deze handleiding bevat richtlijnen voor het gebruik van het logo op verschillende platforms en communicatiemiddelen. Het logo heeft een sterke visuele impact en kan gemakkelijk worden herkend, zelfs zonder de bedrijfsnaam te lezen.

Het Energy-project was een grote uitdaging, gezien de concurrentie in de brandstofmarkt. Het doel was om een unieke en opvallende merkidentiteit te creëren die zich onderscheidt van de concurrentie. Het gebruik van een fractie van een letter uit de bedrijfsnaam voor het logo was een briljante zet die heeft geleid tot een origineel en uniek ontwerp.

Met het nieuwe logo en de merkidentiteit heeft Energy een solide basis gelegd voor een succesvolle positionering in de markt. Het logo is een visueel herkenningspunt geworden dat de waarden en activiteiten van het bedrijf perfect weerspiegelt.

Energy is een toonaangevend bedrijf in de brandstofindustrie en het nieuwe logo en de merkidentiteit versterken hun positie in de markt. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie.

Met het nieuwe logo en de merkidentiteit heeft Energy een sterke visuele identiteit gecreëerd die perfect past bij hun activiteiten en waarden. Het logo is herkenbaar en onderscheidend, en zal zeker bijdragen aan het succes van het bedrijf.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Edgar Jara Asilvera
Afbeeldingscredits: main image Mockups For Free - vectorforfree.com image 1 Mockup Anthony Boyd Graphics image 2 mockups-design.com/free envelope mockup image 3 mockups-design.com/free envelope mockup image 3 mockups-design.com/free envelope mockup
Projectteamleden: Edgar Jara Asilvera
Projectnaam: Energy
Projectklant: Edgar Jara Asilvera


Energy IMG #2
Energy IMG #3
Energy IMG #4
Energy IMG #5
Energy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp