Quark Studio Architects creëert een helende omgeving met het Kahramanmaras Doga ziekenhuis

Een innovatieve benadering van ziekenhuisontwerp die de gezondheid en het welzijn van zowel patiënten als personeel bevordert

Quark Studio Architects heeft een revolutionaire benadering van ziekenhuisontwerp geïntroduceerd met het Kahramanmaras Doga ziekenhuis in Turkije. Het ontwerp weerspiegelt een sterke focus op het creëren van een rustgevende en herstellende omgeving voor zowel patiënten als personeel.

De ontwerpers hebben het ziekenhuis benaderd met een focus op het bevorderen van een rustgevende en herstellende omgeving voor zowel patiënten als personeel. De integratie van natuurlijke elementen en voorzieningen door het hele ziekenhuis was een sleutelfactor in het bereiken van dit doel. Het interieur van het ziekenhuis is versierd met kunstmatig groen, wat zorgt voor een kalmerende en verfrissende sfeer die stress helpt verminderen en herstel bevordert.

Wat het ziekenhuis onderscheidt van andere zorginstellingen, is de prioriteit die wordt gegeven aan een stressvrije werkomgeving voor het personeel, zodat zij zich kunnen concentreren op het leveren van uitstekende patiëntenzorg. De ontwerpbenadering erkent zorginstellingen als plaatsen van herstel, met de nadruk op een holistische genezingsomgeving. Om de werkomstandigheden voor medische professionals te optimaliseren, biedt het ziekenhuis overvloedige kunstmatige verlichting die sterk lijkt op natuurlijk daglicht. Over het geheel genomen bevordert het ontwerp van het ziekenhuis een positieve omgeving voor zowel personeel als patiënten.

Het project wordt momenteel gebouwd met behulp van zowel beton- als staalstructuurmethoden. Het ziekenhuis heeft een totale bouwgrootte van 32.000 vierkante meter en biedt een scala aan diensten, waaronder 150 patiëntenkamers (standaard en VIP), zeven operatiekamers, een hybride operatiekamer, een restaurant, twee cafetaria's, een fysiotherapie- en revalidatiecentrum, een spoedeisende hulp, ICU, MRI, radiologie, angiografie, laboratoria, een vrouwengezondheidscentrum, managementkantoren en diverse poliklinieken gespecialiseerd in gynaecologie, kindergeneeskunde, neurologie, urologie, dermatologie, KNO, oncologie, cardiologie, infectiologie, interne geneeskunde en oogheelkunde.

De Kahramanmaras Doga Hospital is een indrukwekkende moderne faciliteit die een troostende en therapeutische sfeer biedt voor al haar bewoners. De benadering van het ziekenhuis van gezondheidsgerichte architectuur en integratie van natuurlijke elementen, luxueuze materialen en voorzieningen zijn een bewijs van de toewijding van Quark Studio Architects aan het creëren van een holistische herstellende omgeving die tegemoetkomt aan de behoeften van zowel patiënten als personeel.

De Kahramanmaras Doga Hospital werd ontworpen met elegante materialen, met een kleurenschema dat warmte benadrukt en texturen die inspiratie halen uit de natuur, waardoor een harmonieuze en kalmerende sfeer ontstaat. Lichte tinten zoals ivoor, taupe en beige werden specifiek gekozen om een gevoel van reinheid te bevorderen, met tinten van aardse groenen en bruinen om het natuurlijke gevoel te versterken.

Het ziekenhuis heeft als doel patiënten en personeel een comfortabele en helende omgeving te bieden die natuurlijke elementen en luxueuze voorzieningen integreert. Dit ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Architecture, Building and Structure Design Award in 2023. Zilveren A' Design Award: Toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.

De Kahramanmaras Doga Hospital is een state-of-the-art zorginstelling gelegen in Kahramanmaraş, Turkije. Ontworpen door Quark Studio Architects, streeft het ziekenhuis ernaar om patiënten en personeel een comfortabele en helende omgeving te bieden die natuurlijke elementen en luxueuze voorzieningen integreert. De benadering van het ziekenhuis van gezondheidsgerichte architectuur en integratie van natuurlijke elementen, luxueuze materialen en voorzieningen zijn een bewijs van de toewijding van Quark Studio Architects aan het creëren van een holistische herstellende omgeving die tegemoetkomt aan de behoeften van zowel patiënten als personeel.

Copyrights behoren tot Quark Studio Architects, 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Quark Studio Architects
Afbeeldingscredits: Image #1: Designer, Quark Studio Architects Image #2: Designer, Quark Studio Architects Image #3: Designer, Quark Studio Architects Image #4: Designer, Quark Studio Architects Image #5: Designer, Quark Studio Architects
Projectteamleden: Ayk Cavusyan Kemal Cetin Mehmet Can Altun
Projectnaam: Kahramanmaras Doga
Projectklant: Quark Studio Architects


Kahramanmaras Doga IMG #2
Kahramanmaras Doga IMG #3
Kahramanmaras Doga IMG #4
Kahramanmaras Doga IMG #5
Kahramanmaras Doga IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp