Luxury Mindset: Een Shangri-La-achtige woonervaring

Ontwerper Kao Shih Chieh creëert een luxe woonruimte geïnspireerd door natuurlijke elementen

Met een focus op het concept 'Luxe vanuit het Hart', herdefinieert dit ontwerp de openbare en privéruimtes van een residentieel pand, waarbij meer dan de helft van de oppervlakte wordt toegewezen aan openbare ruimtes en de gebieden die het meest door het gezin worden gebruikt, met elkaar worden verbonden.

Kao Shih Chieh, een gerenommeerde ontwerper, heeft een uniek woonconcept gecreëerd voor een echtpaar en hun twee volwassen dochters. Het doel van 'Luxe vanuit het Hart' is om meer ruimte vrij te maken voor het samenleven van gezinsleden. Door de verhouding en locaties van openbare en privéruimtes te herverdelen, wordt een Boeddhistische gebedsruimte opgezet als het centrale punt dat de optimale lichtbron ontvangt en kalmerende energie uitstraalt. De meubels en decoraties zijn artistiek geconfigureerd om de ruimte te doordringen met een Shangri-La-achtige sfeer.

Gezien het feit dat het voorbalkon voldoende licht en ventilatie biedt, is het ontwerp in staat om uitstekende verlichting en luchtcirculatie te bereiken door de volledig open Boeddhistische gebedsruimte, de studeerkamer met roosterwanden, de onderling verbonden woon- en eetkamer, de keuken en het achterbalkon met elkaar te verbinden. De entree en de ingang van de keuken zijn samen georganiseerd met behulp van een dubbele grijze muur, die de beelden van een grot oproept, waardoor de woon- en eetkamer meer onafhankelijkheid krijgen.

'Luxe vanuit het Hart', in de vorm van het betreden van een andere wereld, is iets waar velen naar verlangen. De ontwerper kiest voor natuurlijke elementen zoals licht en wind als uitgangspunt van het ontwerp. Door een stroom die beweegt van duisternis naar licht, wordt een ervaring gecreëerd die lijkt op het oversteken van de alledaagse wereld naar een Shangri-La-achtig paradijs, terwijl tegelijkertijd de praktische problemen van verlichting en luchtcirculatie worden aangepakt.

De grootste uitdaging was het vertellen van een uniek verhaal en het weerspiegelen van de kerngeest van het gezin door middel van het ontwerp van deze ruimte. Dit omvat het gebruik van de configuratie van de indeling, meubels en inrichting om aan de metafysische en fysieke behoeften van elk gezinslid te voldoen, terwijl er toch een evenwicht wordt gevonden tussen functie, esthetiek en artistieke opvatting.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KAO SHIH CHIEH
Afbeeldingscredits: KAO SHIH CHIEH
Projectteamleden: KAO SHIH CHIEH
Projectnaam: Luxury Mindset
Projectklant: KAO SHIH CHIEH


Luxury Mindset IMG #2
Luxury Mindset IMG #3
Luxury Mindset IMG #4
Luxury Mindset IMG #5
Luxury Mindset IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp