Tranquility: Een Industrieel Ontwerp dat Rust en Functionaliteit Combineert

Een Ontwerp van Ye-Siang Huang

Inleiding:

Het ontwerp van Tranquility, gecreëerd door Ye-Siang Huang, is een uniek residentieel project dat rust en functionaliteit combineert. Met behulp van een open plattegrond, een mezzanine ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen, biedt dit ontwerp een andere lay-out dan een reguliere woning. Laten we eens kijken naar de kenmerken en het ontwerp van Tranquility.

De keuken is het hart van dit ontwerp en fungeert als een multifunctioneel eiland. Het kan dienen als eetruimte, kantoorruimte en zithoek. Bovendien is er een projectiescherm in het plafond geïnstalleerd, zodat het hele gezin samen films kan kijken. Het ontwerp van de kasten zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is voor een tafel met een neerklapbaar blad. Daarnaast biedt het mezzanine ontwerp een enkele ruimte met een gevarieerd scala aan activiteiten. Dit dubbelverdiepingenontwerp wordt ook toegepast in de twee kinderkamers, waarbij het onderste niveau als slaapruimte fungeert en het bovenste niveau als multifunctionele ruimte.

Het gebruik van natuurlijk massief houtfineer, titanium gecoat metaal, natuurlijk marmer en dunne platen geeft dit ontwerp een unieke uitstraling. Daarnaast zijn er refractaire bakstenen gebruikt voor de muur in de woonkamer en is er laminaatvloer geïnstalleerd. Het ontwerp maakt ook gebruik van systematische kasten en dunne ijzeren platen. De combinatie van deze materialen creëert een rustieke en frisse sfeer in de ruimte.

Tranquility heeft een open plattegrond en biedt drie semi-open onafhankelijke ruimtes. Het mezzanine ontwerp kan dienen als slaapkamer, studeerkamer en opslagruimte. De pure materialen maken deze ruimte anders dan een standaard woning en creëren een unieke levensstijl voor de bewoners. Met een oppervlakte van 109 vierkante meter biedt dit ontwerp voldoende ruimte voor comfortabel wonen.

De interactie in dit ontwerp wordt bevorderd door de open plattegrond en het multifunctionele eiland. Het eiland fungeert als een centrale plek waar gezinsleden kunnen samenkomen, werken en ontspannen. Het gebruik van metaal in de ruimte, samen met massief hout en marmer, creëert een stoere en frisse sfeer. Daarnaast helpt het grind om de luchtvochtigheid te reguleren en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Dit project werd in juni 2022 voltooid in Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de leefgewoonten van de bewoners. Het doel was om een rustige en donkere industriële stijl te creëren, met een open plattegrond die afwijkt van een reguliere woning. Het resultaat is een unieke en functionele leefruimte die perfect past bij de behoeften van de bewoners.

Tranquility is een ontwerp dat uitdagingen met zich meebracht. Het mezzanine ontwerp vereiste nauwkeurige metingen om ervoor te zorgen dat mensen vrij kunnen bewegen zonder hun hoofd te stoten. Daarnaast moesten de leidingen en bedrading worden aangepast om aan de hoogtebeperkingen te voldoen. Ondanks deze uitdagingen slaagde het ontwerpteam erin om een uitgebreid en goed doordacht plan te presenteren.

Met een industrieel thema maakt Tranquility gebruik van hoogwaardige materialen zoals massief hout, natuurlijke materialen, marmer en metaal om een diepe en introverte textuur te creëren. Het ontwerp vermijdt spiegelelementen en combineert verschillende materialen met dezelfde tint om de natuurlijke omgeving buiten de ramen te weerspiegelen. Het resultaat is een prestigieuze en unieke leefruimte.

Tranquility is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Tranquility wordt geprezen vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met Tranquility heeft Ye-Siang Huang een ontwerp gecreëerd dat rust en functionaliteit combineert. Door gebruik te maken van een open plattegrond, een mezzanine ontwerp en hoogwaardige materialen, biedt dit ontwerp een unieke levensstijl voor de bewoners. Tranquility is een ware blikvanger en een voorbeeld van uitmuntendheid in het ontwerpveld.

Afbeeldingscredits: Purple-Inkstone Interior Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ye-Siang Huang
Afbeeldingscredits: Purple-Inkstone Interior Design
Projectteamleden: Ye-Siang Huang
Projectnaam: Tranquility
Projectklant: Ye-Siang Huang


Tranquility IMG #2
Tranquility IMG #3
Tranquility IMG #4
Tranquility IMG #5
Tranquility IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp