Totetsu Training Institute: Een uniek wayfinding systeem dat de identiteit van Totetsu Kogyo weerspiegelt

Een innovatief ontwerp van Takuya Wakizaki - Motive Inc.

Inleiding

Totetsu Kogyo Co., Ltd., opgericht op verzoek van het voormalige Ministerie van Spoorwegen om het spoorwegsysteem van Japan te onderhouden en te versterken, is een algemeen bouwbedrijf met uitgebreide expertise op het gebied van railgerelateerde constructie. Voor het ontwerp van het Totetsu Training Institute heeft het ontwerpteam gebruik gemaakt van raillijnen, de kernidentiteit van Totetsu Kogyo, die nog steeds floreert in de spoorsector.

Faciliteit

Door de kenmerken van de ruimte bevinden sommige kamers zich in blinde gebieden. Het rail-lijn ontwerp markeert de looplijnen naar die kamers, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor ruimtelijke beweging. Bovendien heeft het ontwerpteam railafval gebruikt voor het naambord van de faciliteit en delen van de trap, om de persoonlijkheid van het bedrijf vast te leggen met creatieve esthetische accenten.

Technologie

Het naambord van de faciliteit is gemaakt van railafval. De rail-lijnen zijn gemaakt van staal en PVC-vloeren. De typografie is gerealiseerd met behulp van vloermarkering folie.

Interactie

Kamers in blinde gebieden of kamers die via smalle gangen toegankelijk moeten zijn, worden minder snel herkend door gebruikers. Met het rail-lijn ontwerp kunnen gebruikers een bestemming zien in blinde gebieden of achter smalle gangen, waardoor de inactieve ruimte actief wordt.

Locatie en Tijdsbestek

Het project is gestart in juni 2019 en voltooid in december 2021. Het Totetsu Training Institute is gelegen in Ibaraki, Japan.

Uitdagingen

Vanwege de kenmerken van de ruimte bevinden sommige kamers zich in blinde gebieden. Het rail-lijn ontwerp markeert de looplijnen naar die kamers, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor ruimtelijke beweging. Met andere woorden, het rail-lijn ontwerp wordt een looplijn. Deze lijn moest ononderbroken door het gebouw lopen en er moest rekening worden gehouden met de veiligheid om te voorkomen dat gebruikers struikelen. Aangezien de rail-lijnen werden geconstrueerd door de verdeelde delen met elkaar te verbinden, is een grote dimensionale nauwkeurigheid vereist. De bochten, kruisingen en vertakkingen van de rail-lijnen waren zeer moeilijk te construeren.

Conclusie

Het Totetsu Training Institute, ontworpen door Takuya Wakizaki van Motive Inc., is een uniek wayfinding systeem dat de identiteit van Totetsu Kogyo weerspiegelt. Door het gebruik van rail-lijnen als ontwerpmotief biedt het instituut een innovatieve en functionele manier om gebruikers te begeleiden en ruimtelijke beweging te vergemakkelijken. Het ontwerp benadrukt de trots van de trainees in hun werk en creëert een inspirerende omgeving. Het Totetsu Training Institute is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interface, Interaction and User Experience Design.

Afbeeldingen: Fotograaf Takeshi Shinto, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Takuya WAKIZAKI
Afbeeldingscredits: All Images: Photographer Takeshi Shinto, 2021
Projectteamleden: Architect - Totetsu Kogyo Co., Ltd. Construction - Totetsu Kogyo Co., Ltd.
Projectnaam: Totetsu Training Institute
Projectklant: Takuya WAKIZAKI


Totetsu Training Institute IMG #2
Totetsu Training Institute IMG #3
Totetsu Training Institute IMG #4
Totetsu Training Institute IMG #5
Totetsu Training Institute IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp