Unite: Een Stijlvolle Villa voor een Uitgebreide Familie

Een Meesterwerk van Uspace Interior Design

Inleiding

Unite is een uniek project dat is ontworpen door Uspace Interior Design om een uitgebreide familie van vijf personen te huisvesten. Het ontwerp is gebaseerd op de verschillende behoeften en esthetische voorkeuren van de familieleden, en combineert op harmonieuze wijze traditionele en moderne elementen. Met klassieke details en strakke lijnen, gecombineerd met een neutraal kleurenpalet, straalt Unite een tijdloze elegantie uit. De toevoeging van geborsteld metaal in de details versterkt de algehele sfeer van het interieur.

Unieke Eigenschappen

Wat Unite onderscheidt van andere ontwerpen zijn de unieke combinatie van rechte lijnen en zachte rondingen. Het ontwerpteam heeft gebruik gemaakt van roosters, sponningen en afgeschuinde hoeken om een perfecte balans te creëren. Een opvallend kenmerk is de diamantvormige kleedkamer in het gedeelte van de gastheer, die niet alleen extra ruimte biedt, maar ook een overzicht geeft van alle accessoires. Daarnaast is er in het gedeelte van de gastvrouw een prachtig gebogen metalen paneel te vinden, dat een interessant contrast vormt met de strakke lijnen van het metaal. Deze twee gepersonaliseerde ontwerpen weerspiegelen niet alleen de temperamenten en persoonlijkheden van de gebruikers, maar zijn ook functioneel.

Realisatietechnologie

Voor de realisatie van Unite zijn verschillende hoogwaardige materialen gebruikt, waaronder titanium panelen, vlakke bakstenen, systeemkasten, speciale verf, titanium-geplateerde afwerking, roosters, glas en kristallen kroonluchters. Het kleurenschema is licht en elegant, met gouden accenten en houtnerf die zorgen voor een warme sfeer. Een bijzonder materiaal dat is gebruikt, is het gebogen titanium paneel van het bureau in de master bedroom op de tweede verdieping, dat zorgt voor een speels ritme in het interieur.

Specificaties

Unite bestaat uit vijf verdiepingen. De eerste verdieping is een garage en openbare ruimte, met flexibele indeling als uitgangspunt. Een glazen schuifdeur scheidt de woonkamer, eetkamer en keuken, waardoor privacy wordt gewaarborgd en tegelijkertijd een open sfeer wordt gecreëerd. Op de tweede verdieping bevindt zich de slaapkamer en het buitenterras van de gastvrouw, evenals een ruime badkamer. De derde en vierde verdieping hebben dezelfde indeling en zijn aangepaste slaapkamers voor andere gezinsleden. De vijfde verdieping is een opslagruimte en een boeddhistische hal.

Interactie en Functionaliteit

Door het herontwerp van de kleuren, indeling en stijl zijn alle ruimtes in het huis met elkaar verbonden. Het consistente kleurenpalet zorgt voor een gevoel van harmonie in de gehele ruimte. De grenzen tussen de verschillende ruimtes zijn vervaagd, waardoor het interieur visueel groter lijkt. De thema's van elke ruimte zijn duidelijk, maar ze vullen elkaar niet aan. Wanneer de gebruikers zich in hun eigen privéruimte bevinden, kunnen ze genieten van de sfeer die het ontwerpteam heeft gecreëerd.

Locatie en Tijdsbestek

Het Unite-project werd in januari 2023 voltooid in Taiwan.

Onderzoek en Uitdagingen

Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften van de familieleden en de sitecondities geanalyseerd om de optimale indeling te bepalen. Het creëren van een harmonieus ontwerp dat zowel klassiek als modern is, was een uitdaging op zich. Daarnaast moesten de originele materialen van het oude huis opnieuw worden gebruikt en gepresenteerd op een vernieuwende manier. De renovatie van een oud huis vereist een zorgvuldige afweging van welke materialen behouden moeten blijven en welke moeten worden vervangen. Het resultaat is een prachtig ontwerp dat het verleden eert en tegelijkertijd een frisse uitstraling heeft.

Conclusie

Unite is niet zomaar een huis, het is een thuis voor een uitgebreide familie. Het ontwerp weerspiegelt de unieke persoonlijkheden van de familieleden en biedt een warme en stijlvolle omgeving waarin ze zich kunnen ontspannen en samenkomen. Met zijn harmonieuze mix van klassieke en moderne elementen is Unite een ware blikvanger en een inspiratie voor anderen.

Afbeelding Credits: USPACE Interior Design

Awards en Erkenning

Unite heeft de prestigieuze Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Unite wordt geroemd om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: USPACE Interior Design
Afbeeldingscredits: USPACE Interior Design
Projectteamleden: Uspace Interior Design
Projectnaam: Unite
Projectklant: USPACE Interior Design


Unite IMG #2
Unite IMG #3
Unite IMG #4
Unite IMG #5
Unite IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp