Citic Fengyue Tower: Een Moderne Kantoorruimte Geïnspireerd door de Zee

Een Meesterwerk van Ontwerper Ye Feng

Inleiding:

Citic Fengyue Tower, gelegen in de kuststad Dalian in de provincie Liaoning, is een indrukwekkend kantoorgebouw dat de perfecte combinatie van technologie, kunst, natuur en de zee belichaamt. Ontwerper Ye Feng heeft zich laten inspireren door de golfelementen van de kuststeden en heeft het concept van "alle rivieren stromen naar de zee" op een onzichtbare, informele en natuurlijke manier geïnterpreteerd.

Met een totale oppervlakte van 6500 vierkante meter is Citic Fengyue Tower een toonbeeld van modern design dat efficiëntie en eenvoud uitstraalt. Het interieur is ontworpen met de visie van meester Zaha Hadid voor ogen, waarbij lijnen en blokoppervlakken op een krachtige en tegelijkertijd zachte manier worden gebruikt. Dit creëert een gevoel van dynamiek en ruimte, symboliseert de orde en harmonie van het nieuwe tijdperk en vult de ruimte met oneindige verbeeldingskracht.

De kleuren wit en grijs worden aangevuld met technisch blauw, en de moderne stijl vormt de rode draad door het ontwerp. Door gebruik te maken van de methode van vlakverdeling is de ruimte flexibel en comfortabel ontworpen. Het samenspel van verlichting, decoratiestructuur en vormgeving zorgt voor een prachtig decoratief effect dat eenvoudig en helder is en perfect aansluit bij de psychologische behoeften van de moderne mens.

Een van de unieke kenmerken van Citic Fengyue Tower is het oorlogsschip-receptiedesk, dat is geïnspireerd op de nabijgelegen haven van Dalian, die een belangrijke haven is voor de Chinese marinevloot. Deze receptiedesk is gemaakt van natuurlijk ijswit marmer en goudkleurig roestvrij staal, waardoor een indrukwekkend en tegelijkertijd elegant element aan het interieur wordt toegevoegd.

De bouw van Citic Fengyue Tower begon in december 2017 en werd voltooid in november 2019, allemaal in Dalian. Gedurende het hele proces heeft het ontwerpteam verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het selecteren van originele kunstwerken zoals de sculpturen "Moon" en "Floating City" van hedendaagse artiesten, die de ruimte doordringen met een artistieke bewegingslijn en interactie en communicatie bevorderen.

Met Citic Fengyue Tower heeft ontwerper Ye Feng een meesterwerk gecreëerd dat de essentie van de moderne tijd weerspiegelt en tegelijkertijd een harmonieuze verbinding met de natuur en de zee tot stand brengt. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp bekroond is met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Guojun Yang, Lobby, 2019.

Afbeelding 2: Fotograaf Guojun Yang, Lift, 2019.

Afbeelding 3: Fotograaf Guojun Yang, Lobby 2, 2019.

Afbeelding 4: Fotograaf Guojun Yang, Gang, 2019.

Afbeelding 5: Fotograaf Guojun Yang, Lobby 3, 2019.

Intellectueel Eigendomsbericht:

Copyright behoort toe aan Ye Feng, 2019.

Awards en Erkenning:

Dit ontwerp heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. De Golden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, opmerkelijke en trendsettende creaties die het talent en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ye Feng
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Guojun Yang, Lobby, 2019. Image #2: Photographer Guojun Yang, Elevator, 2019. Image #3: Photographer Guojun Yang, Lobby 2, 2019. Image #4: Photographer Guojun Yang, Corridor, 2019. Image #5: Photographer Guojun Yang, Lobby 3, 2019.
Projectteamleden: Ye Feng
Projectnaam: Fengyue Tower
Projectklant: Ye Feng


Fengyue Tower IMG #2
Fengyue Tower IMG #3
Fengyue Tower IMG #4
Fengyue Tower IMG #5
Fengyue Tower IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp