Aroma Gourmet: Een Revolutionaire Filterkoffiemachine

Ontworpen door Meltem Cetinkaya, een nieuwe benadering van koffiebereiding

De Aroma Gourmet, een innovatieve filterkoffiemachine ontworpen door Meltem Cetinkaya, biedt een unieke koffie-ervaring die aansluit bij de individuele smaak van de gebruiker. Deze machine, bekroond met de Zilveren A' Home Appliances Design Award in 2023, is een perfecte combinatie van esthetiek, functionaliteit en praktische bruikbaarheid.

De inspiratie voor de Aroma Gourmet kwam van de unieke aroma's die koffie kan bieden en de persoonlijke smaakvoorkeuren van mensen. Cetinkaya wilde een koffiemachine ontwikkelen die zowel thuis als buitenshuis kon worden gebruikt en die een drankje kon bieden dat aansluit bij de smaakvoorkeuren van de gebruiker.

Wat de Aroma Gourmet onderscheidt van andere koffiemachines, is de multifunctionaliteit. De machine is ontworpen om de gebruiker zijn eigen koffie-ervaring te laten realiseren. Het is esthetisch, praktisch en functioneel, waardoor de gebruiker koffie kan zetten volgens zijn eigen smaak. Bovendien verspreidt de machine tijdens het zetten van de koffie een aangename koffiegeur in de omgeving.

De Aroma Gourmet is vervaardigd uit kunststof (pp-abs) voor de hoofdstructuur, een decorstuk van hot stamp en een glazen pot. De technische specificaties van de machine omvatten afmetingen van 154mm/ 330mm/ 298mm en een gewicht van 2 kg met de glazen pot. De machine werkt op 220-240 V 50/60 Hz en schakelt automatisch uit na 40 minuten om energieverspilling te voorkomen. De waterreservoir is afneembaar en gemakkelijk schoon te maken. Dankzij de draadfilter zijn er geen papieren filters nodig.

De Aroma Gourmet werd ontworpen in Istanbul, Turkije, en het volledige productontwikkelingsproces voor alle verschillende versies duurde ongeveer 18 maanden. Het ontwerpproces omvatte marktonderzoek, het onderzoeken van de gebruikerservaring en het samenwerken met barista's om de beste koffie-ervaring te creëren.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Aroma Gourmet was het ontwikkelen van een methode om de rijkste smaken in koffie te onthullen. Dit werd bereikt door het gebruik van de 'blooming'-methode, waarbij het water geleidelijk in een cirkelvormige beweging van buiten naar binnen de koffiegronden ontmoet.

De Aroma Gourmet is een multifunctionele filterkoffiemachine die de gebruiker in staat stelt zijn eigen koffie-ervaring te creëren. De machine is esthetisch, praktisch en functioneel, waardoor de gebruiker koffie kan zetten volgens zijn eigen smaak. Bovendien kan de machine dankzij een extra apparaat ook koffie zetten wanneer er geen elektriciteit is. De Aroma Gourmet is gepatenteerd onder het Turkse patentinstituut -2021 008788.

De Aroma Gourmet werd bekroond met de Zilveren A' Home Appliances Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: MELTEM CETINKAYA
Afbeeldingscredits: MELTEM CETINKAYA
Projectteamleden: Meltem ÇETİNKAYA - Emre ŞAHİN
Projectnaam: Aroma Gourmet
Projectklant: MELTEM CETINKAYA


Aroma Gourmet IMG #2
Aroma Gourmet IMG #3
Aroma Gourmet IMG #4
Aroma Gourmet IMG #5
Aroma Gourmet IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp