Enovio Smart Cleaner: Een Autonome Desinfectiemiddel Dispenser voor Openbare Ruimtes

Een Innovatieve Oplossing voor Hygiëne in de Publieke Ruimte

De Enovio Smart Cleaner is een revolutionaire desinfectiemiddel dispenser die speciaal is ontworpen voor gebruik in openbare ruimtes. Het biedt een eenvoudige en effectieve manier om handen te desinfecteren, zelfs wanneer er geen toegang is tot sanitaire voorzieningen. Met zijn unieke ontwerp en geavanceerde technologie is de Smart Cleaner een ware gamechanger op het gebied van hygiëne.

De inspiratie voor de Smart Cleaner kwam voort uit het probleem van hygiëne in de publieke ruimte. Vaak hebben we niet de mogelijkheid om onze handen op de juiste manier te desinfecteren wanneer we buiten ons huis zijn. Het dragen van je eigen desinfectiemiddelen of het gebruik van openbare toiletten, die mogelijk onhygiënisch zijn, zijn vaak de enige opties. Het ontwerp van het apparaat moest eenvoudig, duurzaam en tegelijkertijd vernieuwend zijn. Als inspiratie hebben we gekeken naar de Tesla Cybertruck, die vergelijkbare uitgangspunten heeft.

Wat de Smart Cleaner onderscheidt van andere dispensers op de markt, is het feit dat het specifiek is ontworpen voor gebruik in de openbare ruimte. Alle bestaande oplossingen zijn gericht op interne dispensers die werken op batterijen of netspanning. De Smart Cleaner daarentegen is een autonome dispenser die wordt aangedreven door zonne-energie. De behuizing is duurzaam en aangepast aan externe omstandigheden, en kan stevig in de grond worden verankerd.

De Smart Cleaner is volledig gemaakt van roestvrij staal, waardoor het duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. Het PV-paneel voorziet alle functies van de dispenser van stroom. Het kan volledig functioneren op zonne-energie, waardoor het een autonoom en milieuvriendelijk product is.

De afmetingen van de Smart Cleaner zijn 1150 x 360 x 360 mm, waardoor het een compact en ruimtebesparend ontwerp is dat gemakkelijk in elke omgeving kan worden geplaatst.

De Smart Cleaner is volledig autonoom en heeft geen extra voeding nodig, omdat het wordt aangedreven door een fotovoltaïsch paneel. De energie die wordt opgewekt, wordt opgeslagen in een interne batterij. Het beheer van het product gebeurt via een mobiele applicatie. Gemeentelijke diensten kunnen de huidige status van de vloeistof of de vulling van de mand controleren. Het bijvullen is zeer eenvoudig. De vloeistof wordt gedoseerd door eenmaal te knijpen, zodra de sensor een hand detecteert.

Het project voor de Smart Cleaner werd ontwikkeld in Warschau. Het intensieve werk aan het product begon eind februari. Na verschillende prototypes slaagden we erin om binnen een maand het eindproduct te ontwikkelen dat klaar is voor verkoop.

Tijdens het ontwikkelingsproces lag de nadruk op het creëren van een intelligent energiebeheersysteem. We wilden dat een relatief klein zonnepaneel meerdere functies tegelijk kon voeden, dus moesten we een systeem ontwikkelen dat ervoor zorgt dat deze functies alleen worden ingeschakeld wanneer dat nodig is.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Smart Cleaner was om een eenvoudig product te creëren dat niet dominant aanwezig is in zijn omgeving, maar tegelijkertijd een hoge esthetische waarde heeft. Het resultaat is een strak en modern ontwerp dat naadloos opgaat in elke omgeving.

De Enovio Smart Cleaner is een autonome dispenser voor het desinfecteren van handen, die een oplossing biedt voor hygiëne in openbare ruimtes. Het is een vrijstaand product dat geschikt is voor externe toepassingen en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De dispenser wordt volledig aangedreven door een zonnepaneel en informeert de diensten over het einde van de vloeistof en de behoefte aan bijvulling. Het modulaire ontwerp maakt het mogelijk om verschillende configuraties te bouwen, zoals het combineren van twee dispensers of een dispenser met een afvalbak.

De Enovio Smart Cleaner is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Street and City Furniture Design in 2020. Deze award wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product dat uitblinkt in excellentie en een significante impact heeft op de wereld met zijn wenselijke eigenschappen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jarosław Markowicz
Afbeeldingscredits: Jarosław Markowicz
Projectteamleden: Jarosław Markowicz
Projectnaam: Enovio Smart Cleaner
Projectklant: Jarosław Markowicz


Enovio Smart Cleaner IMG #2
Enovio Smart Cleaner IMG #3
Enovio Smart Cleaner IMG #4
Enovio Smart Cleaner IMG #5
Enovio Smart Cleaner IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp