Revolutionaire A8 Serie: Een Kunstwerk van Licht en Geluid

Konka's Miniled TV: Innovatie Geïnspireerd door de Melkweg

De A8 serie van Konka Industrial Design Team is een baanbrekende televisie die kunst en technologie samenbrengt, geïnspireerd door het majestueuze universum.

De A8 serie Miniled TV van Konka is niet zomaar een televisie; het is een meesterwerk dat de grenzen van design en technologie verlegt. Met inspiratie ontleend aan de Melkweg, combineert het team van Konka Industrial Design Team sterrenbaanelementen met geluidsveldverspreiding om een visuele weergave van audiovisuele effecten te creëren. De verfijnde metaalsnijtechniek versterkt de verfijning en het mysterie van het product, waardoor een naadloze integratie van ambachtelijke esthetiek en technologisch leven wordt getoond.

Wat de A8 onderscheidt, is de extreem lichte en dunne achterkant, die naadloos aansluit bij de esthetiek van een behang-tv. Met 20736 dot matrix onafhankelijke dimmingscontrole, gecombineerd met partitiedimmingsalgoritmen en piekhelderheidsalgoritmen, bereikt het een piekhelderheid van maar liefst 8000 nits. De innovatie stopt daar niet; de A8 maakt gebruik van een enkelvoudige 8-core LED-lichtbron en een hyperbolisch lichtontwerp om kleuren natuurgetrouw te herstellen. De fusie van MiniLED-technologie en surroundluidsprekers zorgt voor een allesomvattende audiovisuele ervaring.

De realisatie van dit design is mogelijk gemaakt door geavanceerde technologieën. De voorste schelp van de tv maakt gebruik van precisie-embossingtechnologie, die de exquise en delicate metaalglansreflectie benadrukt. Dit wordt gecombineerd met de klassieke licht-luxe kleur van zwartgoud, wat het ontwerp nog meer laat schitteren. Aan de achterkant is een krachtige subwoofer toegevoegd, waarvan de geluidskwaliteit wordt gevisualiseerd door het trillingsontwerp. De zijkanten hebben een roosterontwerp om de geluidsgaten te verbergen, aangevuld met tweekleurige metalen decoraties. Het metalen buigframe zorgt voor een indrukwekkend totaaleffect.

Met afmetingen van 1668.4mm breedte, 43.9mm diepte en 965mm hoogte biedt de A8 serie een indrukwekkende kijkervaring. De technische specificaties, waaronder de 20736 dot matrix onafhankelijke dimmingscontrole en de piekhelderheid van 8000 nits, zetten een nieuwe standaard in de televisie-industrie.

De A8 serie is het resultaat van een samenwerking tussen talentvolle ontwerpers en ingenieurs, waaronder Liu Zijing, Li Liang, Sun Jiankun en Chen Xiaozhen. Hun gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot een product dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een nieuwe norm stelt voor beeld- en geluidskwaliteit. Het ontwerp van de A8 serie is een getuigenis van Konka's toewijding aan innovatie en de voortdurende zoektocht naar perfectie.

De ontwikkeling van de A8 serie begon in juni 2023 in Shenzhen en zal naar verwachting in maart 2024 worden voltooid. Dit project is een weerspiegeling van de toewijding van Konka aan onderzoek en ontwikkeling, waarbij Mini-schermen een nieuwe richting vormen in de evolutie van televisietechnologie. De A8 serie heeft niet alleen de uitdagingen van het combineren van verschillende metaalbewerkingstechnieken overwonnen, maar biedt ook een ongeëvenaarde surroundgeluidskwaliteit, waardoor het een bekroond ontwerp is dat de prestigieuze Gouden A' Home Appliances Design Award in 2024 heeft ontvangen.

De A8 serie van Konka is een toonbeeld van hoe design en technologie kunnen samensmelten om een product te creëren dat zowel functioneel als esthetisch grensverleggend is. Het is een eerbetoon aan de innovatieve geest en het vakmanschap dat Konka al decennia kenmerkt, en een belofte voor de toekomst van home entertainment.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Konka Industrial Design Team
Afbeeldingscredits: Copyright © 1980-2021 KONKA.
Projectteamleden: Liu Zijing Li Liang Sun Jiankun Chen Xiaozhen
Projectnaam: A8 Series
Projectklant: Shenzhen Konka Electronic Technology Co., Ltd.


A8 Series IMG #2
A8 Series IMG #3
A8 Series IMG #4
A8 Series IMG #5
A8 Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp