XS Horizon: Een Uniek Horlogeontwerp van Dabi Robert

De Nieuwe Dimensie van Tijdweergave

In een wereld waarin horloges niet alleen tijdwaarnemers zijn, maar ook statussymbolen en modeaccessoires, introduceert Dabi Robert de XS Horizon, een compact polshorloge dat een nieuwe manier van tijdweergave biedt.

De XS Horizon is ontworpen met het doel een reeks compacte polshorloges te creëren die geschikt zijn voor alle geslachten en specifiek voor iedereen die een kleiner horloge verkiest. Het ontwerp van de wijzerplaat is geïnspireerd op een bestaand model dat een schijf en een reguliere wijzer gebruikt, maar voor deze versie is het gemodificeerd naar een nieuw concept met twee schijven gevuld met kleurverloop. Dit ontwerp weerspiegelt niet alleen het concept van verleden, heden en toekomst, maar zorgt ook voor een uniformer uiterlijk.

De XS Horizon onderscheidt zich door zijn unieke formaat en de manier waarop het de tijd visualiseert. Het horloge gebruikt een scherpe lijn die door de tijdruimte beweegt om het huidige moment te visualiseren, terwijl het het verleden en de toekomst scheidt. Het verleden wordt weergegeven met een kleurtint die vervaagt naarmate het afwijkt van het heden, terwijl duisternis de onbekende toekomst symboliseert.

In plaats van wijzers gebruikt de XS Horizon het Japanse Miyota quartz uurwerk om twee transparante synthetische schijven aan te drijven, die elk met meerdere lagen zijn bedrukt. De volgorde en dekking van elke laag zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de kleurverlopen bij elke uitlijning leesbaar zijn. De horlogekast en band zijn gemaakt van 316l roestvrij staal, en pvd-kleur wordt gebruikt voor de roségouden en zwarte modellen. Bovendien heeft de band een snelwisselmechanisme bij de veerstang.

De XS Horizon heeft een 316l roestvrijstalen kast met een matte afwerking, verkrijgbaar in roségoud of zwart met pvd-kleur. De kast is 9,7 mm dik en 31 mm breed, met een draaisluiting, mat afgewerkte 316l roestvrijstalen achterkant. De wijzerplaat bestaat uit een vaste kleurverloop-uurschijf en een transparante kleurverloop-minutenschijf. De Milanese mesh-band is 16 mm breed en wordt geleverd met een gereedschapsvrij snelwisselmechanisme. Het horloge wordt aangedreven door een Japans Miyota 2026 quartz uurwerk en heeft een gehard mineraal kristalglas. De batterij gaat ongeveer 2 jaar mee en het horloge is waterbestendig tot 5 atm.

De XS Horizon is een winnaar van de prestigieuze A' Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan prachtige, uitstekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en de wereld aanzienlijk beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.

Met de XS Horizon heeft Dabi Robert een horloge gecreëerd dat niet alleen de tijd op een unieke manier weergeeft, maar ook een stijlvolle aanvulling is op elke outfit. Het is een perfecte combinatie van innovatie, technologie en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dabi Robert
Afbeeldingscredits: Robert Dabi
Projectteamleden: Robert Dabi
Projectnaam: XS Horizon
Projectklant: Dabi Robert


XS Horizon IMG #2
XS Horizon IMG #3
XS Horizon IMG #4
XS Horizon IMG #5
XS Horizon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp