Onderwater Transceiver: Een Innovatieve Communicatieoplossing voor Duikers

Revolutionaire Draadloze Communicatie

Als duikliefhebbers hebben we de conventionele onderwater communicatieapparaten op de markt uitgeprobeerd en hebben we gemerkt dat ze vaak groot, gevoelig voor storingen en van slechte geluidskwaliteit zijn, wat het onderwaterbewegen belemmert. Dit is de situatie waarin we verandering willen brengen. We streven naar een lichtgewicht, draagbaar en betaalbaar product dat stabiele geluidskwaliteit biedt en zorgt voor een aangenamere duikervaring.

De Onderwater Transceiver-mini is een draadloos transmissieapparaat dat realtime spraakcommunicatie ondersteunt op basis van het principe van onderwater akoestische communicatie. Dit apparaat bestaat uit een onderwaterunit en een microfoon die in de mond wordt geplaatst. Duikers kunnen het dragen om vrij te communiceren met anderen.

Het apparaat maakt gebruik van geavanceerde signaalverwerkingstechnologie en sensoren. De 360° ringvormige signaaltransmissie zorgt voor betrouwbare en hoogwaardige spraakoverdracht in realtime. Het hitte- en corrosiebestendige materiaal van de behuizing zorgt niet alleen voor robuuste eigenschappen van de onderwaterunit, maar verbetert ook de afdichting. De strakke polygonale lijnen van de onderwaterunit geven een eenvoudige, geometrische en wetenschappelijke uitstraling. De indicatorring weerspiegelt de visuele identiteit van het merk. De rimpelpatronen over de microfoon verbeteren het dynamische effect. De oproepknop is ontworpen om zandophoping te voorkomen.

De specificaties van de Onderwater Transceiver zijn als volgt: de afmetingen van de onderwaterunit zijn 122 mm x 91 mm x 71 mm, het gewicht in droge toestand is 170 g en het gewicht in natte toestand is 60 g. De microfoon weegt 155 g in droge toestand en -230 g in natte toestand. De batterij heeft een capaciteit van 650 mAh en een laadspanning van 15V/1A. Het signaalbereik is 75 m en de maximale werkdiepte is 50 m. De batterij gaat tot 4 uur mee en de werktemperatuur varieert van 0-60 graden Celsius.

Met de Onderwater Transceiver kunnen duikers eenvoudig communiceren door de praatknop op de microfoon ingedrukt te houden. Zodra de knop wordt losgelaten, eindigt de communicatiesessie (het is ook mogelijk om een gesprek te voeren met meerdere apparaten). De indicatorring geeft duidelijk de status van het apparaat weer en geeft de locatie van de duiker aan. De opnamefunctie zorgt voor een efficiënte spraaklogboekregistratie van het duikproces, zodat gebruikers later hun duikervaringen gemakkelijk kunnen delen. In geval van nood onder water kan de duiker op de noodknop drukken om een SOS-oproep te activeren. Het apparaat kan duiken tot een diepte van 50 m, signalen tot 75 m verzenden en tot 4 uur lang werken.

Het project voor de Onderwater Transceiver is begin 2022 gestart en zal in april 2023 in grootschalige productie gaan. Tijdens het ontwikkelingsproces hebben we uitgebreid onderzoek gedaan om de doelmarkt te bepalen en hebben we gewicht, draagbaarheid, communicatiehelderheid, plezier en functionele integratie geïdentificeerd als pijnpunten van vergelijkbare producten. Om het gewicht en de draagbaarheid te verbeteren, hebben we verschillende versies van prototypes uitgeprobeerd en de afmetingen, structuur en circuits geoptimaliseerd om een geïntegreerde en geminiaturiseerde oplossing te ontwerpen. Om de transmissie-efficiëntie van communicatiesignalen onder water te verbeteren, hebben we onze geavanceerde signaalverwerkingstechnologie geïntroduceerd en een complexe ruisonderdrukkingstechniek ontwikkeld om de onderwatergesprekken helderder te maken. Het aantrekkelijke uiterlijk en kleurenschema bieden uiteindelijk de beste productoplossing en helpen ons veel pijnpunten aan te pakken.

De Onderwater Transceiver is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Communicatieapparatuur, Apparaten en Instrumenten Ontwerpwedstrijd in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het toepassen van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met de Onderwater Transceiver kunnen duikers eenvoudig en betrouwbaar communiceren tijdens het duiken. Dit innovatieve product biedt een oplossing voor de beperkingen van bestaande onderwater communicatieapparaten en verbetert de duikervaring aanzienlijk. Met zijn lichte gewicht, draagbaarheid en stabiele geluidskwaliteit is de Onderwater Transceiver een must-have voor elke duiker.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Divintok Technology pte.ltd
Afbeeldingscredits: Divintok Technology pte.ltd
Projectteamleden: Bao Sitong, Xiao Liyun, Yan Fei, Dai Honglin, Wang Xiong, Yang Shasha, Divintok Technology pte.ltd
Projectnaam: Underwater Transceiver
Projectklant: Divintok Technology pte.ltd


Underwater Transceiver IMG #2
Underwater Transceiver IMG #3
Underwater Transceiver IMG #4
Underwater Transceiver IMG #5
Underwater Transceiver IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp