Droomhuis: Een Betaalbare Luxe Ruimte met Donkere Tinten en Gebogen Elementen

Een Project van Hsiao Chi Chiang

Na acht jaar heeft het gezin twee nieuwe leden in hun leven verwelkomd. De klant heeft het professionele ontwerpteam waarmee ze eerder hebben samengewerkt uitgenodigd om een kwalitatieve woning te creëren voor het gezin van vier. Dit project symboliseert de volgende fase in het leven van de klant. Het ontwerpteam heeft de hoge verdieping van het gebouw met goede verlichting en dieptewerking als basis genomen om een betaalbare luxe ruimte te creëren met donkere tinten, gebogen elementen en diverse materialen. Het ontwerpteam heeft ook milieuvriendelijke materialen gebruikt om de gezondheid van kinderen en huisdieren te beschermen.

Elk materiaal heeft een andere stijl en karakteristiek. Het ontwerpteam heeft verschillende materialen gebruikt, zoals heldere spiegels, grijsglas, matte Valchromat en rustiek linnen, om een betaalbare luxe ruimte met een donkere tint te creëren. Om een warme sfeer te creëren, zijn er gebogen elementen in de ruimte verwerkt. Het plafond heeft bijvoorbeeld gebogen lijnen die zich uitstrekken van de foyer naar de woonkamer. Daarnaast hebben de raamkozijnen in de woonkamer ook een rond platform dat aansluit bij het plafond en de gezellige sfeer versterkt.

De keuze van bouwmaterialen is gebaseerd op de principes van milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. De vloeren zijn gemaakt van parketvloeren, wit marmer en Roma steen; de plafonds zijn voorzien van grijze speciale verf; de gevels zijn bekleed met grijs glas, Valchromat, kleiplaat, linnen, geïmporteerd FENIX, enzovoort. De details zijn voorzien van geïmporteerde anti-UV-rolgordijnen, titanium gecoate afwerkingen, enzovoort.

De openbare ruimte bestaat uit een open keuken, een woonkamer en een recreatieruimte met een piano. In het privégedeelte zijn er vier kamers: de hoofdslaapkamer, de kamer van de grootouders en twee kinderkamers. In de oorspronkelijke indeling was er een scheidingswand tussen de woonkamer en de keuken. In de L-vormige indeling zouden te veel scheidingswanden het uitzicht en de route belemmeren. Daarom heeft het ontwerpteam de scheidingswand verwijderd en de richting van de woonkamer veranderd om de tv-wand te integreren met het uitzicht buiten het raam. Op deze manier zijn de routes intuïtiever en kan het uitzicht verbonden worden met de tv.

Het ontwerpteam heeft een diversiteit aan materialen gebruikt om de verbeelding van de klant van een thuis te presenteren, en de stapeling en botsing van de materialen zijn als de interactie tussen gezinsleden in het dagelijks leven. Aan de andere kant heeft het ontwerpteam gebogen elementen in de ruimte gebruikt. De gebogen elementen zijn overal aanwezig alsof ze voortkomen uit de omhelzing van gezinsleden, waardoor elk gezinslid een gevoel van gemoedsrust krijgt. De donkergekleurde ruimte is bekleed met diverse materialen, zodat de omgeving niet zwaar en somber oogt, maar juist gelaagdheid laat zien.

Het project werd in maart 2022 in Taiwan afgerond.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan voldoening en positieve gevoelens en zo een betere wereld bevorderen.

Afbeeldingen met dank aan YI CIAO INTERIOR DESIGN.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsiao-Chi Chiang
Afbeeldingscredits: YI CIAO INTERIOR DESIGN
Projectteamleden: Hsiao-Chi Chiang
Projectnaam: Dream Home
Projectklant: Hsiao-Chi Chiang


Dream Home IMG #2
Dream Home IMG #3
Dream Home IMG #4
Dream Home IMG #5
Dream Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp