Revolutionaire Heropleving van een Historisch Huis

Een Oude Woning Getransformeerd voor Hedendaags Comfort

In de Dawn Home komt de essentie van Oosterse 'Thee Zen' samen met moderne technologie om een harmonieuze woonomgeving te creëren voor een jonge Parkinsonpatiënt. Deze unieke fusie van oud en nieuw biedt niet alleen een esthetische ervaring, maar ook een praktische oplossing voor dagelijkse uitdagingen.

De Dawn Home, een project van ontwerper Wei Ju Teng, is een meesterlijke herinterpretatie van een historisch pand uit 1975. Oorspronkelijk gebouwd als overheidspersoneelsverblijf, is het huis nu omgevormd tot een toevluchtsoord dat de principes van 'Thee Zen' belichaamt. Het ontwerp richt zich op het creëren van een ruimte die innerlijke stabiliteit en gemakkelijk leven bevordert, specifiek aangepast aan de behoeften van een jonge Parkinsonpatiënt. De integratie van een intelligent huisautomatiseringssysteem maakt het dagelijks leven moeiteloos en onderhoudsvriendelijk.

De unieke eigenschappen van Dawn Home liggen in de succesvolle combinatie van traditionele esthetiek en moderne technologie. Het huis, dat de tand des tijds heeft doorstaan, is voorzien van natuurlijke materialen zoals hout, minerale verf en geweven stoffen, die samen een warme en natuurlijke levensstijl creëren. Lichttransformatie, overlapping en weven spelen een cruciale rol in het ontwerp, waarbij eenvoudige geometrische tegels op de muren zorgen voor een spel van licht en schaduw.

Met een oppervlakte van 75 vierkante meter en een totale vloeroppervlakte van 138 vierkante meter, heeft het ontwerpteam van Wei Ju Teng, Jen-Chuan Chang, Fu-Yuan Liang en Nien-Hua Chuang een ruimte gecreëerd die niet alleen de oude structuur nieuw leven inblaast, maar ook een zintuiglijke ervaring biedt die geworteld is in de Oosterse ontwerpfilosofie. De renovatie van dit oude huis, de toepassing van slimme huistechnologie en de esthetiek van de theeceremonie vormen samen een emotionele connectie met de gebruikers en bezoekers.

De interactie met de ruimte is een weerspiegeling van de behoeften van de huiseigenaar, waarbij de overgang van ongemak naar vertrouwdheid centraal staat. Het ontwerp slaagt erin om een omgeving te creëren die niet alleen de geest van Zen en theecultuur weerspiegelt, maar ook een verbinding met de natuur tot stand brengt, wat resulteert in een aangename omgeving die rust en plezier biedt.

De Dawn Home is het resultaat van een zorgvuldig onderzoeksproces, waarbij de ontwerper elementen van 'eenvoud' en 'stilte' uit het 'Thee Zen'-concept heeft gehaald en deze heeft geïntegreerd in het interieurontwerp. De uitdagingen van het werken met een historisch pand, zoals beperkte binnenruimte, lichtinval en ventilatie, zijn overwonnen door slimme ontwerpkeuzes en de integratie van een slim huisautomatiseringssysteem.

Deze transformatie van een oude woning tot een huis dat geschikt is voor jonge Parkinsonpatiënten, is een toonbeeld van hoe design de kwaliteit van leven kan verbeteren. De Dawn Home is niet alleen een esthetisch succes, maar ook een functionele innovatie die het dagelijks leven van de bewoner verrijkt.

Met de prestigieuze A' Design Award op zak, erkend als een Bronzen winnaar in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, is Dawn Home een voorbeeld van uitmuntendheid in design dat ervaring en vindingrijkheid bevestigt. Het project, gestart in november 2021 en voltooid in januari 2023 in Taiwan, is een bewijs van de toewijding aan kunst, wetenschap, design en technologie, en draagt bij aan een betere levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Ju Teng
Afbeeldingscredits: BEYOND THE BLUE IMAGE
Projectteamleden: Wei-Ju Teng Jen-Chuan Chang Fu-Yuan Liang Nien-Hua Chuang
Projectnaam: Dawn Home
Projectklant: Jiin Torng Home Decorating Studio


Dawn Home IMG #2
Dawn Home IMG #3
Dawn Home IMG #4
Dawn Home IMG #5
Dawn Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp