Dawn: Een Gracieus en Duurzaam Woonconcept

Een uniek residentieel ontwerp van Chien-Neng Chang

Inleiding

Met een vleugje moderne esthetiek brengt het ontwerp Dawn de essentie van een thuis tot leven, waar mensen wonen en een prachtig leven creëren.

Geïnspireerd door de minimalistische Scandinavische kleurenpaletten die vaak in woningen worden gebruikt, heeft ontwerper Chien-Neng Chang ervoor gekozen om te gaan voor een eenvoudige, maar gracieuze stijl.

Ontwerp

Het Dawn-project is een residentiële ruimte van 105 vierkante meter, gelegen in Taichung, Taiwan. Het is ontworpen met aandacht voor duurzaamheid en comfort, waarbij architectonische technieken worden toegepast om een balans te creëren tussen mens en natuur.

De ruimte is zorgvuldig ontworpen met een vloeiende indeling, waarbij elk hoekje en gaatje een doel heeft. Zachte, elegante kleuren schijnen door in de goed gekozen decoraties, waardoor er een glamoureuze touch aan het geheel wordt toegevoegd.

De uitdaging van het lage draagbalk is omgezet in een kenmerk dat de ruimte tussen de eet- en woonkamer verbindt. Met de juiste verlichting lijkt de oorspronkelijk lage draagbalk de ruimte breder en opener te maken, terwijl er verschillende lagen aan de kamer worden toegevoegd.

Technologie en Duurzaamheid

Met het oog op duurzaamheid heeft de ontwerper gekozen voor groene coatingmaterialen in plaats van traditionele muren van marmer. Dit is niet alleen milieuvriendelijker, maar maakt het ook gemakkelijker om van kleur te veranderen en een andere stijl te creëren.

Conclusie

Dawn is een uniek residentieel ontwerp dat de perfecte balans vindt tussen moderniteit, comfort en duurzaamheid. Met aandacht voor detail en een gracieuze stijl creëert Chien-Neng Chang een ruimte waar mensen zich thuis kunnen voelen en hun leven kunnen vormgeven.

Afbeeldingscredits: Fotograaf EGO DESIGN, Dawn, 2021.

Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en positieve gevoelens oproepen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chien-Neng Chang
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer EGO DESIGN, Dawn, 2021.
Projectteamleden: Designer: Chien-Neng Chang Designer Yu-Ying Sun
Projectnaam: Dawn
Projectklant: Chien-Neng Chang


Dawn IMG #2
Dawn IMG #3
Dawn IMG #4
Dawn IMG #5
Dawn IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp