Thuisoase: Een Renovatieproject dat Rust en Verlichting Brengt

Een Ontwerp van Avinash Joshy

Inleiding

De Thuisoase, ontworpen door Avinash Joshy, is een prachtig renovatieproject dat een 40 jaar oud voorouderlijk huis in Kerala, India nieuw leven inblaast. Met als doel het bevorderen van natuurlijk licht en goede ventilatie, zijn de openingen vergroot en zijn obstructieve muren verwijderd om luchtige ruimtes en prachtige uitzichten te creëren. Het ontwerp is gericht op het creëren van ruimtes die een gevoel van verlichting en rust oproepen, en volgt daarbij het principe van eenvoud.

Gelegen aan een druk kruispunt in de buitenwijken van Ernakulam, Kerala, bood dit huis oorspronkelijk onderdak aan een gezin van zes personen: een liefdevol echtpaar, hun drie kinderen en hun oudere moeder. Het doel van het renovatieproject was om de hele ruimte te verenigen en de ziel van het huis, dat in de loop der jaren kleine verbouwingen had ondergaan, terug te brengen.

De Thuisoase onderscheidt zich door het gebruik van traditionele ontwerpen op een eigentijdse manier. De gekozen materialen brengen de oude tradities op een unieke manier samen. De oxide van de muren en trappen, de eettafel, stoelen en schommel zijn voorbeelden van traditionele ontwerpen die op een moderne manier zijn geïntegreerd.

Het huis draait om de grote eetruimte met een aangrenzende tuin. Dit dient als ontmoetingsplek voor alle gezinsleden. De tropische tuin aan de zijkant zorgt voor heerlijke avonden. Het project begon in november 2021 en werd voltooid in juni 2022. De Thuisoase bevindt zich in Aluva, Kerala, India.

De Thuisoase is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die getuigen van uitmuntendheid en creatieve vindingrijkheid. De Thuisoase wordt geprezen om zijn technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

De Thuisoase is een inspirerend renovatieproject dat de essentie van een voorouderlijk huis herstelt en een gevoel van rust en verlichting brengt. Het ontwerp combineert traditionele elementen met eigentijdse materialen en creëert zo een unieke en harmonieuze leefomgeving. Met zijn focus op eenvoud en het bevorderen van natuurlijk licht en ventilatie, is de Thuisoase een ware oase van rust in het drukke stadsleven.

Quotes:

"Met de Thuisoase wilden we een ruimte creëren die mensen verlichting en rust biedt. Door de openingen te vergroten en obstructieve muren te verwijderen, hebben we een luchtige en serene omgeving gecreëerd." - Avinash Joshy, Ontwerper

"De Thuisoase is een perfect voorbeeld van hoe traditionele ontwerpen kunnen worden geïntegreerd in een eigentijdse context. We hebben zorgvuldig materialen gekozen die de oude tradities respecteren en tegelijkertijd een moderne uitstraling hebben." - Avinash Joshy, Ontwerper

Met zijn unieke ontwerp en focus op rust en verlichting, is de Thuisoase een inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een harmonieuze leefomgeving. Het project laat zien hoe traditionele elementen kunnen worden geïntegreerd in een eigentijds ontwerp en hoe een renovatieproject een nieuw leven kan blazen in een oud huis.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Avinash Joshy
Afbeeldingscredits: Avinash Joshy
Projectteamleden: Avinash Joshy
Projectnaam: Home Oasis
Projectklant: Avinash Joshy


Home Oasis IMG #2
Home Oasis IMG #3
Home Oasis IMG #4
Home Oasis IMG #5
Home Oasis IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp