Land of Euphoria: Een Verfijnde Mix van Chinese Tuinarchitectuur en Modern Design

Een Real Estate Sales Center Ontworpen door Wei Ting Lin

Inleiding:

Het Land of Euphoria is een verbluffend voorbeeld van hoe Chinese tuinarchitectuur en modern design naadloos kunnen samenkomen. Ontworpen door de getalenteerde Wei Ting Lin, biedt dit vastgoedverkoopcentrum een unieke ervaring die de rijke geschiedenis van Banqiao, Taiwan, combineert met een eigentijdse esthetiek. Met zijn prachtige landschapsontwerp en doordachte details is dit project een ware blikvanger.

Wei Ting Lin heeft zich laten inspireren door de historische erfenis en moderne energie van Banqiao. Het ontwerp van het sales center weerspiegelt de progressieve vormen, kronkelende gangen, grote atrium en waterscape die kenmerkend zijn voor de Chinese tuinarchitectuur. Deze elementen creëren een intrigerend effect en bieden bezoekers een meeslepende ervaring. Het contrast tussen de strakke architectuurstijl en de verfijnde tuin zorgt voor een harmonieuze samensmelting van het verleden en het heden, en creëert een leefomgeving met diepgaande culturele ideeën die aansluiten bij de lokale vooruitzichten.

Een van de unieke kenmerken van het Land of Euphoria is het gebruik van de Chinese tuinarchitectuurtechniek "fujie", wat neerkomt op het benutten van de omgeving. Wei Ting Lin heeft speciaal een VIP-kamer boven het atriumwaterscape ontworpen, waardoor VIP's kunnen genieten van het beste uitzicht. Deze doordachte benadering van het ontwerp zorgt voor een gevoel van exclusiviteit en verhoogt de algehele luxe van de ruimte.

Om de nobelheid en de waarde van de Taiwanese cultuur nauwkeurig te interpreteren, heeft de ontwerper voornamelijk gebruik gemaakt van de kleur azuurblauw van de Hakka-blauwe verfstof in het interieur. Deze kleur wordt aangevuld met Chinese rode accenten, wat symbool staat voor zegeningen en overvloedige vreugde bij het kopen van een nieuw huis. Het gebruik van deze kleuren creëert een sfeer van elegantie en verfijning, en versterkt de culturele identiteit van het project.

Het Land of Euphoria is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige materialen en vakmanschap. Het interieur is voorzien van kastanje fineer, teakhout fineer en metalen poederlak. De vloeren zijn bekleed met geïmporteerde slijpsteen tegels en licht afgeronde kiezelstenen. De muren zijn bedekt met geïmporteerde imitatie zijden behang en speciale lakverf. De badkamers zijn voorzien van angora parel marmer en de algehele afwerking is van uitzonderlijke kwaliteit.

Het Land of Euphoria heeft een totale oppervlakte van 3532 vierkante meter, waarvan 1529 vierkante meter is gebruikt voor de bouw. Het project maakt gebruik van een stalen constructie met houten bekleding, grote spiegels ingelegd in op maat gemaakte ijzeren frames en glasconstructies met hangende stalen structuren. Deze technische specificaties zorgen voor een solide en duurzaam ontwerp dat de tand des tijds zal doorstaan.

De interactie met het ontwerp van het Land of Euphoria is zorgvuldig gepland om bezoekers een naadloze en boeiende ervaring te bieden. De ruime gangen en vloeiende overgangen tussen de verschillende ruimtes zorgen voor een harmonieuze stroom en een gevoel van verbondenheid. Het ontwerp weerspiegelt het concept van "De grootste kluizenaar vindt sereniteit te midden van chaos" door een oase van rust te creëren te midden van de drukte van het sales center.

Het Land of Euphoria is gelegen in de wijk Banqiao, New Taipei City, Taiwan. Het project is gerealiseerd tussen maart 2021 en oktober 2022. Gedurende deze tijd heeft Wei Ting Lin intensief onderzoek gedaan naar de lokale charme en behoeften van de omgeving. Het resultaat is een sales center dat niet alleen de lokale cultuur weerspiegelt, maar ook voldoet aan de eisen van de moderne tijd.

Het Land of Euphoria is bekroond met de prestigieuze Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze onderscheiding erkent het uitzonderlijke vakmanschap, de innovatie en de artistieke vaardigheden die in het ontwerp zijn verwerkt. Het project is een ware blikvanger en een voorbeeld van excellentie in de designwereld.

Het Land of Euphoria is een meesterwerk van design dat de rijke geschiedenis van Banqiao combineert met een eigentijdse esthetiek. Wei Ting Lin heeft met dit project bewezen dat Chinese tuinarchitectuur en modern design hand in hand kunnen gaan. Het sales center biedt bezoekers een unieke ervaring en laat hen kennismaken met de schoonheid en verfijning van de Taiwanese cultuur. Het Land of Euphoria is een ware inspiratiebron voor liefhebbers van kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie.

Beeldcredits: Fotograaf LIN, FU-MING


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Ting Lin
Afbeeldingscredits: Photographer LIN,FU-MING
Projectteamleden: LIN,WEI-TING TSENG KUEI-YEN YANG CHIA-SEN
Projectnaam: Land of Euphoria
Projectklant: Wei Ting Lin


Land of Euphoria IMG #2
Land of Euphoria IMG #3
Land of Euphoria IMG #4
Land of Euphoria IMG #5
Land of Euphoria IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp