Sportfamilialisatie: Een Mobiele Applicatie die Gezinnen Helpt om Sportgewoonten te Ontwikkelen

Een Unieke Oplossing van Ontwerper Shuo Wang

De COVID-19-pandemie heeft ervoor gezorgd dat veel mensen niet naar buiten kunnen, wat heeft geleid tot enorme veranderingen in hun lichaam. Na het opheffen van de quarantainezone, begonnen mensen massaal aan nationale fitnessactiviteiten. Helaas hielden velen het niet vol. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen deze sportgewoonten blijven volhouden?

Het antwoord op deze vraag is te vinden in de nieuwe mobiele applicatie genaamd "Sportfamilialisatie", ontworpen door Shuo Wang. Het doel van dit project is om gezinnen te helpen sportgewoonten te ontwikkelen. De app biedt gebruikers sporttaken aan om hen te helpen hun sportgewoonten te ontwikkelen. Deze taken zijn onderverdeeld in drie categorieën: persoonlijke taken, gezinstaken en beloningstaken.

Gezinsleden kunnen gezamenlijke taken uitvoeren om hun onderlinge band te versterken en een gezond lichaam te ontwikkelen. Ze kunnen elkaar aanmoedigen door beloningen uit te delen bij het voltooien van taken. Dit zorgt voor een positieve en ondersteunende omgeving waarin gezinsleden elkaar kunnen stimuleren om actief te blijven.

De gebruikersinterface van de app is ontworpen met behulp van Sketch, Adobe Illustrator en Figma. Hierdoor is de app gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor gebruikers gemakkelijk hun favoriete sporttaken kunnen accepteren en nieuwe taken kunnen publiceren. Daarnaast kunnen gebruikers de voortgang en status van gezinsleden bekijken in de taakdetails.

Deze mobiele applicatie is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-smartphones, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek. Het is ontworpen om gezinnen te helpen sportgewoonten te ontwikkelen en een gezonde levensstijl te bevorderen.

Shuo Wang heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar sportgewoonten en heeft ongeveer 60 mensen geïnterviewd om inzicht te krijgen in waarom mensen stoppen met sporten. Dit onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van deze unieke mobiele applicatie die mensen motiveert om actief te blijven en sport leuk te vinden.

De "Sportfamilialisatie" app is niet alleen een praktische oplossing om sportgewoonten te ontwikkelen, maar ook een bron van inspiratie en motivatie voor gezinnen. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om op een leuke en interactieve manier samen te sporten en elkaar te ondersteunen.

Deze innovatieve mobiele applicatie heeft al erkenning gekregen en is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Mobile Technologies, Applications and Software Design. Deze prijs erkent het creatieve en ingenieuze ontwerp van de app, dat bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven en de wereld een betere plek maakt.

Met de "Sportfamilialisatie" app kunnen gezinnen op een leuke en effectieve manier sportgewoonten ontwikkelen en een gezonde levensstijl bevorderen. Het is een waardevolle tool voor gezinnen die samen willen werken aan hun gezondheid en welzijn.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shuo Wang
Afbeeldingscredits: License free on Massimo Sartirana's walking photo from unsplash.com License free on Jeremy Bishop's fitness photo from unsplash.com License free on Tobias Rademacher's blurry sunshine photo from unsplash.com License free on Kate trifo's swimming photo from unsplash.com License free on Edoardo Frezet's Cycling photo from unsplash.com License free on George Stewart's mather and child in the wather photo from unsplash.com License free on Orlando Allo's family photo from unsplash.com License free on Alen Kajtezovic's Yoga photo from unsplash.com License free on Matteo Minoglio's own photo from unsplash.com License free on Juan Rojas's own photo from unsplash.com License free on John T's Chase dat dream photo from unsplash.com License free on Humphrey Muleba's walk a dog photo from unsplash.com
Projectteamleden: Shuo Wang
Projectnaam: Sports Familyization
Projectklant: Shuo Wang


Sports Familyization IMG #2
Sports Familyization IMG #3
Sports Familyization IMG #4
Sports Familyization IMG #5
Sports Familyization IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp