IJzige Melkweg: Een Unieke IJsbol Mold

Een innovatief ontwerp van Ladan Zadfar en Mohammad Farshad

Natuurlijke inspiratie leidt tot een uniek ontwerp

Natuur is altijd een belangrijke bron van inspiratie geweest voor ontwerpers. Het idee voor dit ontwerp kwam bij de ontwerpers op toen ze naar de ruimte keken en het beeld van de Melkweg zagen. Ze werden geïnspireerd door de onregelmatige bollen en strepen die ontstaan in ijs door mineralen in het water. Deze leken op het beeld van een sterrenstelsel, en zo ontstond het idee om een ijsbal te creëren die een melkwegstelsel zou vertegenwoordigen. Stel je voor dat je een drankje hebt met een stuk ijs dat je doet denken aan een melkwegstelsel. Een melkwegstelsel zwevend in je glas!

Een unieke vorm en eigenschappen

Het belangrijkste aspect van dit ontwerp was het creëren van een unieke vorm. Veel ontwerpen op de markt richten zich op het maken van zo helder mogelijk ijs, maar bij dit ontwerp hebben de ontwerpers zich juist gericht op de vormen die ontstaan door de mineralen in het ijs. Ze hebben een natuurlijk defect omgezet in een prachtig effect. Het gepresenteerde ontwerp is een mal die een spiraalvormige bol creëert.

Realisatietechnologie

Het gepresenteerde ontwerp is een mal die een spiraalvormige bol creëert. Deze mal kan worden gebruikt om ijs, chocoladerepen, cakes, gelei, enzovoort te maken. De mal bestaat uit twee hoofdonderdelen: een siliconen onderdeel, dat het belangrijkste onderdeel van het ontwerp is, en een plastic frame om het siliconen onderdeel verticaal te houden. Het siliconen onderdeel is gemaakt van voedselveilige flexibele siliconen.

Voordelen en interactie

Dit ontwerp heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere ontwerpen. Door de speciale vorm kost het minder tijd om ijs te maken. Bovendien zorgt de spiraalvorm voor een groter contactoppervlak met het drankje, waardoor het drankje sneller kan worden gekoeld. Daarnaast hebben de ontwerpers met dit ontwerp de hoeveelheid water die nodig is om dezelfde grootte ijsballen te maken geminimaliseerd.

Uitdagingen en onderzoek

Het ontwerpen van een mal met het juiste snijpunt was een uitdaging. Ook het kiezen van het juiste materiaal vereiste uitgebreid onderzoek naar verschillende soorten siliconen en andere materialen om de gewenste resultaten te verkrijgen. De ontwerpers moesten de exacte mate van flexibiliteit overwegen om vervorming in het eindresultaat te voorkomen.

Locatie en tijdsbestek

Het project werd uitgevoerd gedurende de zomer van 2019.

Beloningen en erkenning

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met het ontwerp van de IJzige Melkweg hebben Ladan Zadfar en Mohammad Farshad een unieke ijsbolmal gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het ontwerp is geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en transformeert natuurlijke defecten in prachtige effecten. Met dit ontwerp kunnen mensen genieten van een drankje met een stuk ijs dat hen doet denken aan een melkwegstelsel. Het ontwerp is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt ook praktische voordelen, zoals snellere koeling van het drankje. Het winnen van de Zilveren A' Design Award is een erkenning van de creativiteit en innovatie die in dit ontwerp zijn verwerkt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ladan Zadfar
Afbeeldingscredits: Ladan Zadfar and Mohammad Farshad
Projectteamleden: Ladan Zadfar Mohammad Farshad
Projectnaam: Icy Galaxy
Projectklant: Ladan Zadfar


Icy Galaxy IMG #2
Icy Galaxy IMG #3
Icy Galaxy IMG #4
Icy Galaxy IMG #5
Icy Galaxy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp